Деца от Смолян готвят в състезанието-базар „Вкусът на Родопите“, средствата - за съученици със специални потребности

Кулинарно състезание с благотворителна цел ще събере днес ученици, учители и родители в училище „Св.св. Кирил и Методий“ в Смолян. За наградите във „Вкусът на Родопите“ ще се състезават 15 отбора с ученици от 1 до 7 клас от общо 29-те паралелки в школото.

Между 15 ч. и 17 ч. те ще готвят заедно с родителите си, а сътворените от тях кулинарни изкушения ще бъдат продадени на всички присъстващи гости. Събраните средства ще бъдат предоставени в помощ на децата със специални образователни потрености, които учат в едно от най-големите смолянски училища.

„Те са общо 39 деца, които също ще участват в състезанието, всички са добре интегрирани в училищната среда и се справят чудесно. Идеята на състезанието с тяхно участие е именно включването им в активния живот на нашето училище“, обясни директорката Шехова.

Състезанието се провежда вече повече от 5 години, всяка година има различна тема, като тази е на родопската кухня. В организацията участват учители, представители на Ученическия съвет, с помощта на педагогически съветник, а в журито има и представители на учениците. Всички наградени ще получат специални статуетки поръчани от училището, а за останалите ще остане емоцията, че са допринесли за настроението на публиката и благородната кауза за съучениците им.

СмолянБГвестинет

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини