Защо бизнесменът Ваклин е дал подкуп за Иванчева: разказ от първо лице

Александър Ваклин - бизнесменът, посочен от кметa на столичния район Младост Десислава Иванчева за автор на сигнала срещу нея, разказа своята версия пред bTV.

„Потърсих всякакви хора, които познават кметицата, да я попитат чисто човешки защо е приела нещата, защо е приела преписката лично и защо по нейна изрична заповед съобщаването на една елементарна градоустройствена процедура се бави 10 месеца. И тогава разбрах, че всичко е за пари“ - заяви Ваклин.

Бизнесменът твърди, че решение на проблема предложил Петко Дюлгеров:

„Казаха, че става дума за 20 евро на квадратен метър от РЗП-то. Лично. За кметицата. Което, както и да го погледнете, е една огромна сума пари за това един държавен служител на средно ниво да си свърши служебните задължения“ - каза Ваклин.

70 000 евро - първоначалната вноска за подкупа, били от кредит.

„Но ние никога не сме възнамерявали да ѝ ги дадем - ако не бяха разследващите органи, не бих ѝ дал и стотинка. Просто ме шокира наглостта и усещането за безнаказаност у госпожа Иванчева. И затова сметнах, че е редно такива синдроми да се лекуват. Затова сигнализирах“ - заяви Александър Ваклин.

Подал сигнала в новата комисия за борба с корупцията и така станал част от разследването.

Вчера специализираният наказателен съд остави за постоянно в ареста  кметa на столичния район Младост Десислава Иванчева, нейния заместник Биляна Петрова и Петко Дюлгеров.

Решението на Специализирания наказателен съд може да бъде обжалвано в срок от три дни.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    21
    21
    4 -2
    10:28, 22 апр 2018
    A георги иванов(иванчев) узунджабей , него кога ще го тикнете у ПАНДЕЛУ. кой ще го разследва , как може парцел от 150 м2 в 3та зона ми струва 36 000 lv. а за него парцела на хотел ретро 1ва зона в центъра на ХАСКОВО 1300м2 за 42 000 lv.
Последни новини