Над половин тон капачки за благотворителност събраха 14 училища от три общини

РИОСВ – Смолян стартира акция на 12 април за събиране на пластмасови капачки по повод Световния ден на Земята. Общо 14 училищата от общините Смолян, Мадан и Девин имаха възможност да дадат своя принос към намаляването и повторното оползотворяване на пластмасови отпадъци.

Училищата събрали най-голямо количество капачки са ОУ „Проф. д-р Асен Златаров“, Смолян с 343 килограма капачки, СУ „Христо Ботев“в Девин със 118 кг и ОУ „Никола Йонков Вапцаров“в Мадан с 55 кг.

В акцията се включиха и учениците от клуб „Милосърдие“ към „Професионалната гимназия за техника и технологии” в областния град.

Децата събират капачки за различни благотворителни каузи за шеста поредна година. Благодарение на съдействието на Милка Манева събраните над 600 килограма капачки ще бъдат предадени за националната кампания „Капачки за бъдеще“. В рамките на кампанията организаторите избират най-нуждаещата се болница в страната, за да ѝ осигурят апаратура нужна за оцеляването на новородени недоносени бебета.

На 18 и 20 април бяха проведени образователни инициативи с учениците от ОУ „Иван Вазов“ и ОУ „Стою Шишков“, Смолян. Те бяха запознати с начините за разделно събиране и намаляване на отпадъците и със защитените растения на територията на РИОСВ – Смолян.

Като част от кампанията, в района на село Соколовци, служители на РИОСВ и Държавното горско стопанство – Смолян засадиха фиданки от вида Черен бор (Pinus nigra).

СмолянБГвестинет

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини