Предислоциране на военна техника, забраняват дронове над София

МО предупредиха, че ще има предислоциране на военна техника, която ще дефилира по време на Гергьовденския парад. Техниката ще бъде местена от 1 май, от военните формирования в страната до летище Доброславци край София.

Военната техника ще се придвижва по националната пътна инфраструктура от градовете Сливен, Ямбол, Казанлък, Карлово, Асеновград, Стара Загора, Плевен и Благоевград до летище Доброславци.

Забраняват управлението на дистанционно управляеми летателни системи (дронове) в периода на провеждане на тренировките на ВВС от 3 до 6 май и по време на военния парад на Гергьовден.

Забраната е въведена с цел гарантиране на безопасността на участващите военни вертолети и самолети, както и за да бъде предотвратен възможен нежелан инцидент в район със струпване на много хора, съобщиха от Министерството на отбраната.

При подготовката на парада от 3 до 6 май 2018 г. са планирани полети на вертолети и самолети на българските ВВС, с прелитане на малка височина над град София, площад "Княз Александър I". Полетите са подготовка на авиацията ни за военния парад в Деня на Храбростта и празника на Българската армия.

Тренировъчни полети над София ще бъдат изпълнявани в следните времеви интервали:

  • от 10:00 ч. до 11:00 ч. на 3 май 2018 г., с прелитане над площад "Княз Александър I";
  • от 10:00 ч. до 11:00 ч. на 4 май 2018 г., с прелитане над площад "Княз Александър I";
  • от 10.00 ч. до 11.00 ч. на 5 май 2018 г., с резервен времеви интервал от 14:00 ч. до 15:00 ч. същия ден, с прелитане над площад "Княз Александър I", за участие в генералната репетиция за парада;
  • от 18:00 ч. до 20:00 ч. на 5 май 2018 г., с прелитане над Националния стадион "Васил Левски", за участие в тържественото отбелязване на 70-ата годишнина от основаването на Централния Спортен Клуб на Армията (ЦСКА).

В Деня на Храбростта и празник на Българската армия, на 6 май 2018 г. вертолети и самолети на българските ВВС ще прелетят над площад "Княз Александър I" в София от 10.00 ч. до 11.00 ч., за участие във военния парад.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини