Млади хора организираха първата акция за почистване на Тревистото езеро край Смолян

    Млади хора от Смолян запретнаха ръкави и сами организираха първата от много години акция за почистване на Тревистото езеро край Смолян. Инициативата е на учреденото наскоро Обществено Движение Коректив, обясни председателят Стоян Ковачев. Сдружението организира доброволци и на 29 април проведе първата част от екоинициативата за облагородяване на района около едно от Смолянските езера, което се намира,непосредствено преди лифта.

    „За един ден не може да се свърши цялата работа, ще има още една акция, за която ще търсим също доброволци, най-вероятно тя ще бъде през почивните дни следващата седмица.“, каза за СмолянБГвести Ковачев.

    Като начало са почистени бреговете на езерото и терена около него, извадени са падналите и изгнии дървета от водата. Освен че не са красива гледка, прекършените стволове и множество клони са пречели на естественото течение на водата. Почистено е и пътното платно към мястото и близкия параклис, а боклуците са натоварени и закарани на депото със специализиран превоз, осигурен със съдействието на шефа на РИОСВ в Смолян Екатерина Гаджева. Дънерите пък са нарязани и оставени за ползване за празници и други поводи на параклиса.

    „По този начин и с общи усилия, ще направим това място едно райско кътче, което да посещаваме през уикендите със семействата си, било за пикник или просто да подишаме чист въздух! Обществено движение КОРЕКТИВ благодари на всички свои членове както и на тези, които се присъединиха към инициатива за почистването на тревистото езеро“, казват от Сдружението, което иска да обедини младите и активни хора на Смолян.

    Щиляна Чакърова

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини