Българска песен влезе в класация за големите провали на Евровизия през годините

Българска песен влезе в класация на „Евронюз“ за най-големите провали на конкурса Евровизия през годините.

Става дума за песента „Illusion” на Краси Аврамов, който представи страната ни през 2009 г. В класацията влизат участници от Швейцария, Норвегия, Испания и др. На второ място е изпълнението на Сан Марино през 2012 г., а третата позиция е отредена на песента на Великобритания от 2003 г.

Според авторите на класацията, в песента на Краси Аврамов става дума повече за крещене, отколкото за пеене. „Аз се радвам, че съм в тази класация и то на първо място. Миналата година ме нямаше, през 2016 г. бях на 15-о място“, каза певецът в предаването „Часът на Милен Цветков“.

„Искам да кажа, че тази песен ми е донесла страшно много пари по света. Тя е една от желаните. Горд съм с нея“, изтъкна изпълнителят.

По негови думи парчето е имало свой американски характер, но от екипа, работил по българското представяне на Евровизия, имали свои изисквания. „Казаха, че трябва да има кавал, гайда, ако може и тъпан, а и Янка Рупкина ли да вземем или Валя Балканска да извика нещо отгоре, ами хайде да викнем Петя...“, коментира Краси Аврамов.

Той подчерта, че представянето му не е било негова концепция, но е трябвало да се вслуша в продуцентите. По негови думи за зрителите останали скрити много неща – той е трябвало да събира пари, за да излезе на сцената на конкурса, търсил е спонсори за брошури и костюми.

Според певеца в Евровизия няма никакво изкуство, а всичко е политически интерес, бизнес и финанси. „Но лоша или хубава, Illusion” е песен, която се помни и пее“, отсече той. Краси Аврамов коментира и песента, която представя България тази година в конкурса.

„Разбрах, че тази песен има български елемент в края и началото. Не ми стана ясно това българска песен ли е – имаме двама афроамериканци, една българска певица от немски произход и един азиатец от български произход. Жана е разкошна певица, но я оставиха да пее една фраза и за мен това е странно“, посочи той.

Певецът прогнозира, че българската песен тази година няма да влезе в челната тройка, а ще бъде класирана на 8-9 позиция. „Ако мине напред, за мен ще е радостно, защото пак ще се говори за нас“, категоричен бе той.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини