Протестът срещу АЕЦ "Белене": Всичко се прави заради Путин

викове "Оставка" и "Долу коалицията "Кражба" между ГЕРБ и БСП" тази сутрин близо 150 души се обявиха срещу рестартирането на проекта АЕЦ "Белене", докато депутатите в момента обсъждат решение за размразяване на строеж на втора ядрена централа в България. Акцията пред Народното събрание отново бе инициирана от обединението "Демократична България", в което влизат "Да, България", ДСБ и "Зелените".

"Всичко се прави заради Путин. Истината лъсва", обяви лидерът на ДСБ Атанас Атанасов. Според него премиерът Бойко Борисов се страхува от руската агентура у нас и се държи като Борис III - "Винаги с Германия, никога срещу Русия".

От "Демократична България" пресметнаха, че АЕЦ "Белене" ще струва по около 7000 лв. на всеки българин. Имаше хора от Никопол, които обявиха, че регионът е против проекта.

Протестиращите припомниха, че решението на правителството за рестарт на АЕЦ "Белене" е обжалвано във Върховния административен съд, и поискаха парламентът да не се произнася преди решението.

Организаторите обяви, че ще има още протести пред Министерския съвет, тъй като парламентът бил само гумен печат.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Чи
    читател
    1 -2
    13:51, 7 юни 2018
    Малко се лъже в тая България! 7000лв!!. не 700000 на всеки българин ще струва АЕЦ Белен. И от кога поведението на Цар Борис е укоримо?
Последни новини