Международният турнир „Млади футболни звезди“ е пример за доброто българо-гръцко приятелство и партньорство

Изображение 1 от 2

    Заместник-областният управител Андриян Петров посрещна в Областна администрация Смолян капитаните и треньорите от школата на „Валенсия“ в Атина и Солун, които участват в първия международен детско-юношески турнир „Млади футболни звезди“. Той ги приветства от името на областния управител Недялко Славов и от свое име, като изрази задоволство от доброто партньорство.

    „За областния управител развитието на спорта, и в частност на детския и младежкия спорт, е от стратегическо значение. Не е тайна, че областна управа е радетел на българо-гръцките отношения, затова е важно да има такива събития, да работим в посока към сътрудничество и чрез спорта, културата, образованието да затвърждаваме нашите добри взаимоотношения. ”, каза Петров като подчерта, че е важно тези взаимоотношения да се развиват и за в бъдеще, както и да се търсят варианти за надграждането им. Заместник-областният управител обърна внимание и върху голямото значение на приятелството и контактите, които се създават по време на такива форуми, както между децата, така и между организаторите от Смолянска област и гръцките партньори.

    Петров и заместник-кметът на община Смолян Марин Захариев представиха условията, които предлагат Смолян и регионът за подготвителни лагери и туризъм – спортните съоръжения, климата, наличието на минерални извори, наличието на зимни, спа и балнео курорти, множеството културни, природни и исторически забележителности. Беше подчертано и голямото значение на напредъка по проекта и бъдещото отварянето на ГКПП „Рудозем-Ксанти“ за укрепването и развиването на българо-гръцкото приятелство и сътрудничество.

    Треньорите от школата на „Валенсия“ в Атина и Солун споделиха, че имат много добри впечатления от област Смолян и са доволни от условията, които предоставят спортните съоръжения тук. Те подчертаха, че са впечатлени най-вече от приятелското отношение и гостоприемството на хората. Младите футболисти също изразиха своето задоволство от предоставените им условия за тренировка и отдих, като споделиха, че са впечатлени от природата, планината и чистите улици в града.

    Петров и Захариев поднесоха подаръци, представящи красотата и туристическия потенциал на Смолян и областта, за спомен на треньорите и капитаните на отборите от школата на „Валенсия“ в Атина и Солун, като подчертаха, че общинското и областното ръководство винаги са готови да ги посрещнат като приятели.

    В срещата участваха заместник-областният управител Андриян Петров, заместник-кметът на община Смолян Марин Захариев, техническият директор на турнира – Красимир Манолов, треньорите от школата на „Валенсия“ в Атина и Солун – Андонис Влахос, Тодорис Саргакис и Сакис Цецос, капитаните на отборите в трите възрастови групи (родени през 2003, през 2005 и през 2007) от школата на „Валенсия“ в Атина и Солун, организатори, технически лица и представители от футболна академия „Палас“ – Рудозем.

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини