Община Чепеларе остава в бедствено положение, пътят за Забърдо е затворен

Пътят за Забърдо е затворен, в Чепеларе да не ползват водата за пиене

Община Чепеларе ще остави в сила кризисната мярка „бедствено положение“, въпреки че нивото на реките спада, но все още водите са буйни и в града има две критични точки край реките Чая и Янчевска.

Това съобщи кметът на Общината Славка Чакърова и допълни, че усилено се работи по проблема с подкопан бряг на река Чая в града. Там в момента продължават укрепителните работи, правят насипи, за да се предотврати свличане на брега и наводняване на една къща, разположена в близост до него.

 Пътят за село Забърдо, в близост до което е природния феномен Чудните мостове, е затворен превантивно. Там алпинисти и техника обрушават надвиснали и опасни скали, които от седмица създават проблем. Мярката е предпазна, пътят е затворен, за да се избегне произшествие и да не постарат преминаващи от там автомобили.

Кметът на Чепеларе поясни, че е възможно до края на деня в Общината да остане само „частично“ бедствено положение до пълно приключване на работите по пътя за Забърдо и отваряне на трасето към туристическото село.

В горната зона на Чепеларе има проблем с водопровода, там водата е спряна до приключване на работата по отстраняване на аварията, предизвикана от изровен от реката горски път. Водата „яде“ брега, а водопроводът е в близост до реката, поясни още кметът на Чепеларе. От местната управа призовават населението в следващите няколко дни да не се използва вода от водопровода за битови и питейни нужди, защото е замътена от вчерашните порои.

Щиляна Чакърова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини