Обвинен за убийство се разкрещя в съда, делото се отложи за септември

Изображение 1 от 2

    Обвиненият за убийство Ангел Нунев изпадна в истерия и се разкрещя в съдебната зала, след което беше отведен от съдебната охрана. Преди това страните по делото, което беше днес, поискаха да се даде ход по същество. Делото обаче беше отложено за септември, а на обвиняемия беше назначена съдебно-психиатрична експертиза.
    57-годишният Ангел Нунев беше изправен пред съда за умишлено убийство, извършено, според обнителния акт, по особено жесток и мъчителен за жертвата начин. Убийството стана на 8 август миналата година в района на връх Свобода. Ангел Нунев и жертвата Атанас Наков, и двамата от Ракитово, били там като дървосекачи. Ангел се върнал от Ракитово след 4-дневна сватба на свой близък. Отивайки на обекта, където добивали дърва, установил, че му няма коня и резачката. А неговият колега Атанас Наков спи пиян. Нунев започнал да го рита и да го бие с дърво. След побоя пострадалият бил откаран в спешния център в Баните, но не съобщил, че е бит. След няколко часа е пуснат да си ходи, състоянието му по-късно се влошило и той издъхнал. Пред съда днес обвиняемият Ангел Нунев крещеше, че никой не е изслушал неговата версия за случилото се.
    "Той изпадна в истерична криза. Смятаме, че е временно разстройство на съзнанието, но какво е състоянието му ще кажат психиатрите след като го прегледат", заяви един от адвокатите му. От защитата казаха още, че ще оспорват квалификацията, тъй като са категорични, че е нанесъл телесни повреди от които е последвала смърт, но в никакъв случай не е искал умишлено да убие Атанас. Настояването ще е делото да се гледа по същество, с разпит на свидетели и доказване на обвинението. Следващото дело е насрочено за 13 септември.

    СмолянБгвести

     

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини