„Екопрогрес“ иска допълнителни 350 хил. лв. по бюджета си

Допълнителни 350 хиляди лева за попълване на бюджета е поискал в докладна до кмета на Хасково шефът на Общинското предприятие „Екопрогрес“ Райко Лозев, съобщиха от местната администрация.

Лозев настоява и за структурни промени в състава на предприятието.

Мотивът за искане на нови средства към хазната на „Екопрогрес“ е изчерпаният към момента бюджетен ресурс за закупуване на материали.

Средствата ще бъдат използвани заосигуряването на 500 тона асфалтова смес за запълване на дупки по улиците на Хасково, плочки бордюри, бетонни и варови разтвори, цимент фракция и други строителни материали. Допълнителни пари са нужни и за осветлението на улиците, електрически материали и резервни части. Средства не достигат още за озеленяване и поддържка на спортните бази.

В докладната са включени и необходимите средства за частично обезпечаване на обществената поръчка за хоризонтална и вертикална маркировка на улици и пътища в общината, фиксирани са и необходимите средства за функционирането на приюта за бездомни животни.

В началото на годината при гласуването на бюджета на община Хасково за 2018 година общинските съветници решиха да намалят необосновано бюджета на общинското предприятие с 390 хиляди лева.

Кметът на общината Добри Беливанов ще внесе докладната с искане промяна бюджета и структурата на ОП „Екопрогрес“ за разглеждане на предстоящо заседание на общински съвет през септември.

За сравнение от началото на годината до сега община Хасково е изплатила на общинските съветници близо 323 хил. лв. възнаграждения за участие в комисии и заседания на общински съвет. Изплатени са им възнагражденията до месец юли. Председателят на общинския съвет получава 2 160 лева на месец. Съветниците, които не участват в комисии се разписват срещу 518 лева, всяко участие в заседание на комисия е 172,80 лв. Има съветници, които са включени в състава на три комисии и вземат по над 1000 лв. на месец.

Очаква се до края на годината разходите за възнаграждения на местните парламентаристи да станат около половин милион лева, посочват от общинската администрация.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (15)

  • 1
    Си
    Симеон
    21 -8
    16:01, 22 авг 2018
    Интересно , защо не са посочили , като са тръгнали сметки да водят заплатата на кмета. Вярно ли е , че той взема най - много от всички кметове в страната? 2700 лв. заплата ли взема Беливанов + отделно пенсия, която всяка година си актуализира?
  • 2
    Вс
    Вселенския
    15 -7
    16:11, 22 авг 2018
    На това му се казва платена безработица. Имам предвид разбира се заплатите на съветниците. Повечето комисии не работят видимо, както не работи и общинската администрация. Редакцията бихте ли могли да попълните с цифри колко плащаме на бюрократите в самата кметска администрация, за да не правят нищо. Разбира се почнете от заплатата на кмета, той е челник в това отношение. Но "Екопрогрес" също нищо не работи. Наскоро стана дума за запушените шахти. Нищо не се прави по въпроса. Общината се оправдаваше , че работи постъпателно и са очиситили от задръстване шахтите на "Раковска". Ако намерите там една почистена шахта, си сменям името на Беливанов. Въобще всички тези тунеядци ни струват маса пари. Може да не сме народ, може да не сме нация, може да не сме нормално общество, обаче така или иначе сме данъкоплатци, тъй че всичко е за наша сметка. По-добре да закрием общината, то и досега се оправяме без нея.
  • 3
    Iv
    ivan
    12 -6
    16:19, 22 авг 2018
    То бива дебелоочие,ама чак толкоз. До месец юли включително тази година общинските съветници са взели по 144 лв. на месец. това е самата истина, ако не е така нека ме опровергае пиарката на кмета.Друг е въпроса че не може да се сравнява неефективното управление "Екопрогрес" със заплатите на общинските съветници.
    • Го
      гошко
      7 -7
      16:46, 22 авг 2018
      Джендара се включи
  • 4
    По
    потребител
    23 -1
    16:43, 22 авг 2018
    Екопрогрес следете си работниците! Знаете ли в Хасково колко вода се разлива безпричинно всяка сутрин в парковете покрай Руската гимназия например??? Има хора, които не могат да се докоснат до питейна вода,
    а вашите маркучи леят вода пуснати на едно място, работниците ви пият кафенце със старците - кой кафенце, кой биричка рано сутринта в 07:30? А сега и още пари от нашите данъци да се отделят за вас! Съкратете разходите!
  • 5
    Ха
    Хахах
    18 -9
    17:24, 22 авг 2018
    ОП “Екопрогрес” кога изхарчихте целия си бюджет като в града видимо нищо не се прави?
  • 6
    Гр
    гражданин
    18 -3
    17:31, 22 авг 2018
    Направете сравнение с почистването и озеленяването на Димитровград. Разликата е от небето до земята. В Хасково разхождащи се циганки с метли по чехли. Може ли чехлите да са работно облекло? Ако трябва "Еко прогрес" да се поинтересува как се прави това в Димитровград? Доколкото разбрах там има стриктен контрол на работещите и финансови санкции.
  • 7
    Ге
    Георги Иванов
    21 -2
    18:52, 22 авг 2018
    Къде са парите от зимното почистване. Нямаше сняг цяла зима. Ние не сме чак такива селяни каквито ви се иска пък и дебилите сме под 80 % макар на Стаматов и Минко да им се иска да не е така. Не лъжете и не забравяйте че от екопрогрес по стара узунджовска традиция се краде най много и лесно.
  • 8
    Ху
    Хулиган
    14 -2
    19:33, 22 авг 2018
    Имам два видео записа как мангустките зад голямата цистерна мият сутрин улиците. Ама как да го кача тук. Само Кръшков може. Видеото е интересно. Вижда се за каква работа ни отиват парите. А Екопрогрес искат още!
  • 9
    Ха
    хасковлийка
    13 -1
    20:56, 22 авг 2018
    Изобщо, почистването е под всякаква критика ! Метат и изхвърлят в градинките, след това вятърът го връща отново на улицата. На следващия ден картинката се повтаря ! Или ровят в бункерите, харесат си нещо и си го носят в торбата, вместо да си гледат работата. ЗАЩО НЯМА КОШЧЕТА ЗА БОКЛУК ? Кой нареди премахването им ??? Дайте им пари за "квалифициране" на персонала, а не за материали.
  • 10
    Гр
    гражданка
    11 -4
    22:45, 22 авг 2018
    Това е най- смотаното предприятие в Хасково! Като говорите за пари , кажете колко пари взема неработещата тъпа администрация на изкукуригалия кмет- интригант, колко хиляди лева са заплатите на "работниците" в Екопрогрес, които само се влачат по улиците и никой не ги контролира? Идете около 10 часа на улица Дунав, до бившата Военна девизия и ще видите две-три ромки легнали под сянката с метлите до себе си и огромни купища листа и боклуци около тях! Други две-три се мотаят срещу ПИМ и едната мете листата на ляво, другата ги замита на дясно- работа в екип! Срам си, Беливанов за цяло Хасково! Езък ти за годините!
  • 11
    Ке
    Кенанския Маймун
    8 -3
    01:10, 23 авг 2018
    По Комунистическо Общински Съветник беше доброволна длъжност
    .... От Предприятието ти плащаха деня когато си на Сесия на Общинския Съвет.
    Предварително се знаеха точките :))
    ....
    а сега Суджуците се работят само срещу кеш :))
  • 12
    Пр
    принцесата от Монако
    7 -6
    09:34, 23 авг 2018
    А защо не е посочена заплатата на кмета!Защо от общината не кажат,че ВЪЗНАГРАЖДЕНИЯТА НА СЪВЕТНИЦИТЕ СЕ ОПРЕДЕЛЯТ СПРЯМО КМЕТСКАТА ЗАПЛАТА!Как всичко друго изчислиха и написаха,а кметската заплата забравиха!?И как кметът праща журналистите в Маслиново,а на него не му се ходи там!Той кмет на Хасково ли е или на Брацигово!
    • Ас
      Асковски бек
      9 -7
      10:37, 23 авг 2018
      Теб те боли, че всички разбрахме, колко пари вземате ГЕРБ-джендър съветниците ? Малко ли ти са - за нищо правене ?Ти лично , каква работа свърши, че си изпапкахте парите , до края на годината?
      Мръсна сган сте герберастите, но ще ви оправим. Още годинка, и всеки от вас, нагли крадци, ще си получи своето. По един , или друг начин.
      Защото ви знаем кои сте!
  • 13
    Ви
    Виолетка
    0 0
    18:33, 25 авг 2018
    Нито парковете ви оправени и почистени от храсти,все едно ,че влизаш в джунгла,половината лампи в Парка на свободата не светят,къде окосено, къде не пълен хаос.Само едни мрънкащи работници,не дай боже да ги извикат някъде да помагат само гледат нещо да завлекат и да се скатават ....това е Еко прогрес днес ,а иначе парите им не стигали
Последни новини