Общината: Ще довършим водопровода в Маслиново с наши пари и помощ от МРРБ

Обществената поръчка за довършване на водопровода в Маслиново ще бъде финализирана. Това е заявление от кмета на общината Добри Беливанов, разпространено от пресслужбата на администрацията. Градоначалникът обмислял вариант да предложи на ОбС корекция на капиталовата програма на общината, в която да залегне част от сумата – 1 милион и 163 хиляди лева, като се надява МРРБ да финансира остатъка. Засега обаче не е ясно каква част ще осигури общината и каква ще се иска от министерството.

А и при финализирането на обществената поръчка ще се види каква ще е цената, предложена от победителя.

Припомняме, че след отварянето на документите на участниците, общо 15 фирми, на 9 януари тази година, по процедурата няма никакво движение.

От администрацията припомнят, че първият етап от изграждането на вътрешната водопроводна мрежа в Маслиново е извършен през 2016 година от фирма “Одесос строй”. Тогава кметът се е обърнал към министерството на регионалното развитие с молба за финансиране на проекта, но пари оттам не дошли. Затова общината го е платила със свои средства – 146 830 лв с ДДС, уточняват от администрацията.

С писмо до министъра на регионалното развитие от 15. 05. 2017 г. кметът Добри Беливанов отново моли да бъдат възстановени разходите по първия етап, както и за финансиране на втория на стойност 1 милион 438 хил 400 лева с ДДС.

Това е сумата за строителство, строителен и авторски надзор.

Към днешна дата за изпълнението на този проект няма осигурени и преведени пари в община Хасково.Няма сключено споразумение за финансиране, декларират от общината.

При тази ситуация няма как да бъдат върнати цитираните в статията от депутата Делян Добрев суми (два пъти по 300 хиляди лева), заявяват от администрацията.
Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини