Софийска фирма дари 100 детски книги на читалището в Смилян

    Читалищната библиотека в село Смилян получи дарение от над 100 книги за допълване на детския фонд. Специално за да го донесат, в родопското село пристигнаха представителите на фирмата дарител от София Деница, Весела и Борислав.

    Деница беше доброволец в кампанията "Да подновим маркировката на туристически пътеки в ройона на Горното поречие на р. Арда", която се порведе в края на м. септември 2017 г. Впечатлена от преживяното по време на акцията и ентусиастите от читалище "Проф д-р Асен Златаров 1927", които я организираха, тя се свързва с ръководството на културната институция и предлага фирмата, в която работи, да дари детските книжки на библиотеката.

    В края на август, тя пристигна заедно с колегите си Весела и Борислав, за да връчат лично дарението. През следвашата седмица, книгите ще бъдат заведени и описани по заглавия и автори към фонда на библиотеката, информираха от читалището. От 3 септември заглавията вече ще бъдат на разположение на младите читатели в Смилян.
    Деница, Весела и Борислав разгледаха етнографската сбирка на "Смилянския фасул и родопските терлици" и залепиха фасулево зърно на паното за Гинес. Чрез тях поканихме екипа и служителите на фирмата дарител да гостуват на новите си приятели в родопското село и лично да видят красотата, сътворена от децата на Смилян и изложените в експозицията пана от фасул.

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини