Съдът ще реши дали 31-годишен дилър ще лежи в затвора или ще се измъкне с условна присъда

По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Смолян е одобрено от съда споразумение, с което  е осъден 31-годишен мъж за разпространение на наркотични  вещества и за държане на марихуана с цел разпространение. Днес, 30 август 2018 г., по  внесен обвинителен акт от Окръжна прокуратура-Смолян е постигнато споразумение за условна присъда на разпространител на наркотици.

31-годишният Н.С. е осъден за държане на марихуана и продажба на различни лица. На Н.С. е наложено наказание от една година и десет месеца „лишаване от свобода” условно с изпитателен срок от три години, глоба в размер на 2 500 лева и пробационна мярка. „Включване в програма за обществено въздействие“ за срок от шест месеца в рамките на изпитателния срок.  

Установено е, че на 12 август 2018 г. в с. Средногорци, обл. Смолян, Н.С. е държал с цел разпространение общо 6.72 грама марихуана и отделно от това, на няколко пъти, през 2017 г. и 2018 г., при условията на продължавано престъпление, е разпространявал  високорисково наркотично вещество – марихуана, като го е продавал  на различни лица, без надлежно разрешително,  за общата сума от 150 лева. Определението на Окръжен съд-Смолян е окончателно и не подлежи на протест и обжалване.

На 23 август 2018 г., по внесен обвинителен акт от  Районна прокуратура-Мадан е постигнато споразумение за решаване на делото, одобрено от Районен съд-Мадан, с което на същото лице Н.С. е наложено и наказание в размер на шест месеца „лишаване от свобода“ с три години изпитателен срок, глоба от 300 лева и отнемане на свидетелството за управление на моторно превозно средство за срок от 11 месеца, за това, че на 12.08.2018 г., в с. Средногорци, обл. Смолян, управлявал лек автомобил, марка „Ауди“ след употреба на наркотични вещества, установено по съответния ред с техническо средство – престъпление по чл.343б, ал.3 от Наказателния кодекс. Определението на Районен съд-Мадан е окончателно и не подлежи на протест и обжалване.

Двете присъди спрямо Н.С. подлежат на кумулиране в отделно съдебно производство, на което ще се определи едно общо наказание, гласи Наказателният кодекс.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини