Катя Дафовска се включи в блокадата на пътя в Чепеларе, местните срещу закриване на Районната прокуратура

Изображение 1 от 2

    Над 50 души, начело с кмета на Чепеларе Славка Чакърова и олимпийската медалистка Катя Дафовска, се включиха в протеста срещу закриването на прокуратурата в родопския град, който стартира от 16.00ч на 28 септември.

    Днес недоволните срещу готвените промени, според които Районната прокуратура ще трябва да стане териториално отделение под шапката на Районна прокуратура – Смолян, блокираха движението през града. Множеството е на пътя пред Съдебната палата в родопския град и ще остане там от 16.00 до 18.00ч.

    Предвиден е пропусквателен режим през 10 минути, когато ще бъдат пропускани автомобили. „Петък е, предстоят почивни дни и хората пътуват, има натоварено движение, Пампорово е на няколко километра, в края на работния ден не можем да затворим изцяло движението.“, поясни председателят на Инициативният комитет адв. Тонка Динчева. Поредният акт на гражданско недоволство от местните жители е заради намерението за преструктуриране на общо 11 Районни прокуратури в страната, сред които са и тази в Чепеларе и Мадан.

    От Инициативния комитет в Чепеларе е изпратена жалба в НС, а за изслушване по нея са поканени главния прокурор Цацаров и министъра на правосъдието Цачева.

    Щиляна Чакърова

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини