Седем пожара от небрежност с огъня в Смолян и областта

Седем пожара поради небрежност са гасили огнеборците в Смолян и областта в дните от 26 до 28 октомври. Най-сериозен като площ е бил огнения инцидент, станал в местност край село Кочани, общ. Неделино. В петък по обяд там са пламнали близо 3000 кв. сухи треви и храсти в местността Раевица. Причина за пожара е небрежност при боравене с открит огън от стопаните на имота, няма унищожено имущество, спасена е една сграда и намиращата се в непосредствена близост 10дка иглолистна гора. Произшествието е ликвидирано от екип на противопожарната служба и полицейското управление в Неделино, с помощта местни жители.

Същия ден е станал пожар в сухи треви и храсти на площ около 500 кв. м. в местността Караджа дере, землище на с. Змеица, причинен от небрежност при боравене с открит огън. Спасена е около 20 дка иглолистна гора, намираща се в непосредствена близост. Произшествието е ликвидирано от екип на РСПБЗН-Доспат.

Сухи треви пламнаха в непосредствена близост до ж. к. „Петровица“ в Смолян. Пожарът е пламнал в гората на 300 м. от сградите, а причината била небрежност при боравене с открит огън. Произшествието е ликвидирано от петима служители с един противопожарен автомобил на РС ПБЗН – Смолян.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини