Прочут мафиотски бос намерен мъртъв в затвора

Изображение 1 от 2

    Джеймс "Уайти" Бълджър е бил намерен безчувствен в килията си. След опити за реанимация 89-годишният затворник е бил обявен за мъртъв, съобщи затворническата администрация, цитирана от световните агенции

    Прочутият мафиотски бос в САЩ излежаваше доживотна присъда за множество убийства и други престъпления. Тялото на Бълджър е било толкова зле пребито, че е "неразпознаваем", съобщава Ню Йорк Таймс. Засега не е обявена причина за смъртта, но ФБР разследва убийство, спроред WPRI. Телевизията се позовава на източници от синдикат на надзиратели, Предната нощ в същия затвор е имало убийство, но не е сигурно, че жертвата е Бълджър.

    Според информации, той е починал в строго охраняван федерален затвор в щата Западна Вирджиния, където бил прехвърлен в понеделник, според местни медии. Не се съобщава причината за преместването, нито подробности за смъртта му. Бълджър  е бил преместен в затвора Хазелтън, след като прекарал едва седмица в затвора в Оклахома, пише SkyNews. Там бил преместен от затвор във Флорида. Не е известно защо е местен толкова често напоследък.

    След шумен процес Джеймс Бълджър бе осъден през 2013 г. за съучастие в 11 убийства, изнудване, пране на пари и притежание на оръжие.

    Джеймс Бълджър бе в списъка на ФБР на най-издирваните лица в продължение на повече от 16 години, в крайна сметка бе разпознат от съседка в Санта Моника, Калифорния и заловен през 2011 г. Бившата "Мис Исландия" Анна Бьорндотир уведомила ФБР и получила обявената награда - два милиона долара, припомня CBC.

    Бълджър и неговата престъпна групировка "Уинтър хил" оперирали повече от две десетилетия в изолирания квартал Южен Бостън, където живеят предимно хора с ирландско потекло. Според "Бостън глоуб" той е бил информатор на ФБР и е успял да остане незаловен толкова дълго бладодарение на корумпирани федерални агенти. Вестникът цитира три неназовани източника, според които друг затворник, свързан с мафията, е разследван като заподозрян в убийството на Бълджър.

    В съобщението на затворническата администрация се казва, че ФБР разследва убийство.

    Филмът "Черна служба" (Black Mass) с Джони Деп в главната роля пресъздава живота на избухливия и жесток мафиот.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини