Тунелът на The Boring Company под Лос Анджелис тръгва преди Коледа

Пробният тунел на The Boring Company под Лос Анджелис може да облекчи празничния трафик още този декември. Шефът на компанията Илон Мъск разкри в Twitter, че току що е изминал пеша цялата „неприлично дълга“ отсечка на тунела и по всичко личи, че пусковият срок 10-ти декември ще бъде спазен. Неотдавна Мъск обеща, че в деня на старта на тунела ще има голямо парти, а на следващия ден превозите ще бъдат безплатни.

Тунелът на The Boring Company ще се обслужва от високоскоростни вагони, които могат да превозват пешеходци, колоездачи и дори коли със скорост от над 250 км/ч. Целта на The Boring Company е да направи подземните превози достъпни за всички при цена не повече от долар в опит да облекчи проблемите на трафика в големите градове.

Мъск е известен като прекален оптимист, когато става въпрос за графика на неговите компании. Ето защо мнозина бяха скептични, че The Boring Company ще успее да спази предварителните срокове. Все пак, ако всичко върви добре, може би до няколко седмици ще успеем да видим визията на компанията в действие.  

Източник: hicomm.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини