Робот изперка в склад на Amazon и напръска 24 работници с репелент срещу мечки

Робот, действащ в склада на Амазон в Ню Джърси е „дал на късо“, отворил кутия със спрей срещу мечки и напръскал хората, изпращайки 24 работници в болница преди два дни, съобщава изданието Futurism.

„Роботите на Amazon поставят живота на хората в опасност, като последиците могат да бъдат катастрофални, а дългосрочните ефекти за 80-те работници са неизвестни“, казва Стюарт Апълбаум, председател на Съюза за търговия на дребно, търговия на едро и универсални магазини в изявление за ABC News. „Най-богатата компания в света не може да продължава да действа така, че да застрашава живота на трудолюбивите хора“, казва Апълбаум.

Подобно на лютият спрей за защита, спреят за защита от мечки обикновено се прави от изключително люти чушки. Amazon продава много видове спрей, чиято основна цел е да отблъсква агресивни мечки. В рамките на склада в Ню Джърси обаче, жертви на спрея са станали две дузини работници от компанията. Американски медии обаче, поставят въпроса дали работниците са жертви на спрея или на роботите?

Един от пострадалите работници е в критично състояние след инцидента станал в склад на фирмата в град Робинсвил, съобщават от местната полиция, но повечето от пострадалите са били освободени от болницата в рамките на 24 часа.

Amazon стана пословична фирма за лоши условия на работа в складовете. Според медиите в САЩ, това се дължи на бързото нарастване на дейността на фирмата и по-конкретно в търговията на дребно. От фирмата контрират, че през тази година са дали на работниците си значително повишение на заплатите.

„Безопасността на нашите служители е наш основен приоритет и като такъв всички служители в тази област са преместени на безопасно място, а тези, които изпитват симптоми след излагането на лютивия спрей, са лекувани веднага на място. Съответно тези, които са имали нужда са били транспортирани до местните болници за оценка и лечение“, заяви говорител на Amazon пред телевизия ABC.

Никой обаче не дава отговор на въпроса защо роботът е отворил спрея и къде е проблемът при него?

Преди време отново в склад на Amazon имаше инцидент с роботи, за щастие по-скоро комичен. Тогава някакво масло за пуканки пада от рафт на пода в почти изцяло роботизиран център за зареждане на Amazon. Това обърква тотално роботите в склада, които започват да се движат бързо, да се блъскат и да се хлъзгат в маслото …

На проведен симпозиум за бъдещето на изкуствения интелект и роботите като работната сила, за този инцидент съобщава Тай Брейди, главен технолог на Amazon. Според Брейди, когато роботите започнали да се пързалят и да се бутат върху локвата с масло, те вероятно са получили грешка в енкодера.

Нещо подобно преди време става и в един мол, в който роботът грижещ се за сигурността на мола, се плъзга върху мокри тухли и пада във фонтана на магазина.

Все още е рано да се страхувате, че изкуствения интелект ще ви вземе работата. Вярно е, че е изкуствен, но доколко е интелект?

Източник: megavselena.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини