Коледен куклен театър за децата на Смолян по любимата Астрид Линдгрен

Родопски драматичен театър "Николай Хайтов" в Смолян кани всички деца на премиерните представления на коледен детски спектакъл "Принцесата, която не искаше да играе" по Астрид Линдгрен, които ще се играят на 14 и 15 декември.

Какво най-много обичат децата? Да играят. Всички деца обичат да играт. Всички ли? За едно дете, принцеса, което не обичало да играе, разказва прочутата шведска писателка Астрид Линдгрен, а тя, знаем, разбира от деца.

Ако искате да видите тази приказка, изиграна с кукли, заповядайте в театъра. Ще надникнете в света на игрите и ще се запознаете с принцеса Лизе – Лота и нейната нова пиятелка Мая, както и с парцалената кукла Пия, по-скъпа и от най-скъпата играчка.

Ще разберете как е възможно да си имаш всичко, а да не си щастлив.....И как е възможно да си щастлив и доволен с това, което имаш, без значение дали е много или малко. Ще откриете истинската цена на приятелството.

Обещаваме, че ще е интересно и ту тъжно, ту весело. Ту на ужким, ту наистина.....Ако не дойдете, няма да разберете защо голямата Астрид Линдгрен твърди, че „Приказките понякога са съвсем като живи хора.”

Адаптация, режисура и музикална среда - Елза Лалева

Сценография и кукли - Стефка Кювлиева

Участват - Емилия Ованесян, Десислава Минчева, Борис Хаджийски

14 декември от 13:30, 14:30 и 17:00
15 декември (събота) от 11:00


Билети на касата на театъра всеки работен ден от 10:00 до 14:00 и от 16:00 до 18:00 и от 10:00 ч. в деня на представлението. Билети може да запазвате и на тел. 0893338173 и 0878987610

СмолянБГвести

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини