Искат постоянен арест за софиянеца, спипан на два пъти пиян със скъп автомобил без регистрация

Прокуратурата ще поиска постоянен арест за 48-годишния софиянец, който през последните три дни на два пъти беше задържан в Смолян за шофиране с алкохол и нерегистриран скъп автомобил. Това потвърди Окръжният прокурор на Смолян Тодор Деянов и уточни, че днес ще бъде повдигнато обвинението, а утре в съда ще се внесе искането на прокуратурата за постоянна  мярка за неотклонение „задържане под стража“.

По случая са образувани общо 4 бързи полицейски производства, които ще бъдат обединени в две, защото са за две престъпления, извършени системно в дните 8 и 10 декември т.г.

48-годишният С.З. на два пъти беше спипан от полицията в Смолян да управлява лек автомобил „Мерцедес CL 500“, който е бил без регистрация и под въздействието на алкохол, а двата теста с дрегер са показали съответно по 1.79 и 1.77 промила.

Луксозното возило е конфискувано, а мъжът освен пиян, се оказал и неправоспособен, уточни Окръжният прокурор.

СмолянБГвести научи, че софиянецът е с богато криминално досие за множество различни престъпления, включително и свързани с наркотици. Бил е осъждан многократно за различни афери и престъпления.

Щиляна Чакърова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Др
    Дред
    1 0
    14:41, 11 дек 2018
    Евтаназия за по сигурно
Последни новини