Мария Банева с обвинение и "парична гаранция" 10 000 лева

На Мария Банева е повдигнато обвинение. Тази сутрин майката на бизнесмена Николай Банев е била в следствения отдел на Специализираната прокуратура.

Адвокатът на Банева Христо Ботев съобщи, че ѝ е наложена мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 10 000 лева,

Банева е обвинена за участие в престъпна група за данъчни престъпления, присвояване и пране на пари. За лидер на групата прокуратурата сочи сина й - Николай, в бандата като член е обвинена и жена му Евгения.

Преди седмица зам.-главният прокурор Иван Гешев заяви пред журналисти, че Мария Банева е разпореждала и вземала пари от касите на някои от дружествата, активен участник е и в прането на пари.

Според прокуратурата, престъпната група е действала от септември 2005 до задържането на членовете й през тази година, а в банкова сметка на Николай Банев в швейцарска банка са открити 1 милиард лева.

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Бо
    борката кереза -енженер
    11 -7
    14:10, 12 дек 2018
    Хайде пак писане глупости --Банева перяла пари --- Банева е богата тя освен гащичките си друго нищо не пере
  • 2
    До
    до борката кереза
    11 -1
    15:47, 12 дек 2018
    Ти си една глупава птица. От какво е богата ще ни обясниш ли.
  • 3
    Бо
    борката кереза -енженер
    6 0
    17:29, 12 дек 2018
    От какво е богата питаш ----Ти вестници не четеш ли бе АБДАЛ телевизия негледаш ли радио не слушал ли Ами цялата страна гърми от тяхното богатство само ти не знаеш На Марс ли живееш Я се вземи в ръцестегни се щото тако не си информиран цял живот ще бъдеш гърмян заек
Последни новини