Отделенията в смолянската болница все още пълни с болни след грипни усложнения

В момента сме в грипна епидемия и със заповед на изпълнителния директор на МБАЛ „Д-р  Братан Шукеров” д-р Марин Даракчиев са взети всички мерки, които се изискват по нормативна база, спрени са и плановите операции, съобщи д-р Емилия Апостолова – зам.-директор по медицинските дейности. Продължава повишеният прием на пациенти в някои от отделенията, основно с усложнения на вирусната инфекция.

Все още е увеличен приемът в Пулмология, Кардиология и ОАИЛ.

По потока на пациенти в Спешно отделение и в Неотложния кабинет се съди за това, че няма особено намаляване на патологията, коментира д-р Апостолова.

Във връзка с повишената заболеваемост и на основание Наредба № 49 изпълнителният директор д-р Марин Даракчиев е издал заповед, с която временно са увеличени броя на леглата в отделенията, в които има по-голям прием. В ОАИЛ освен пневмониите с дихателна недостатъчност се лекуват и други пациенти, които имат показания за лечение в отделението. Работи се на пълен капацитет. Болните, които имат нужда от хоспитализация не се връщат. Осигурен е в достатъчен обем персонал.

Подсигурена е и болничната аптека с необходимите медикаменти, в това число и противовирусни.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини