Заради дъждовете: Кметът на Неделино забрани паркиране край реките, стопаните да изведат животните

Продължителните валежи от дъжд в общините южно от Смолян, наложи предпазни мерки поради покачващото се ниво на реките, и наблюдение на водните обекти.

Днес в Неделино заседава кризисният щаб, а кметът Боян Кехайов съобщи, че е наводнена старата сграда на общинската администрация, където са разположени социални услуги и Бюро по труда. Покривът на сградата е прокапал, работници опъват найлони и с подръчни средства се опитват да закрепят положението. „Екипи от общината и доброволци обикалят реката и деретата, за да преценят на място ситуацията“, каза Кехайов и допълни, че е издал заповед за забрана за паркиране край коритото на река Неделинска, заради покачващото й се ниво. В заповедта се предупреждават жителите, които имат обори и селскостопански постройки край реката, да изведат животните. За сега проблеми по пътищата в Община Неделино са основно паднали камъни по пътната мрежа, както и опасност от активиране на свлачища в района. Всички аварийни екипи са на крак и в готовност.

Очаква се пикът на валежите да настъпи днес-25 януари-в късния следобяд и през нощта срещу събота.

Към 10 часа на 25 януари обсатновката в Златоград е спокойна, съобщи кметът Мирослав Янчев, а язовир Златоград прелива с 15 см над преливниците. Взети са всички мерки за превенция и се наблюдават водните обекти, тъй като се очаква засилване на дъждовните валежи в следобедните часове, допълни кметът на Златоград.

Щиляна Чакърова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини