Проходите – Рожен отворен, Пампорово – с много тапи и задръствания, екипи разчистват Превала

Проходът Пампорово е отворен за движение само с вериги, движението обаче е много трудно и  непрекъснато се получват тапи и задръствания. През прохода Рожен движението е при зимни условия, задължително с вериги, но пътят там не е с коловози и бабуни и няма задръствания.

Тази сутрин ротори, екипи военни и пожарна са изпратени на прохода Превала, за да разчистят трасето от паднали дървета и клони и да отпуша движението по посока на Широка лъка и Девин. Проблем обаче се оказват множеството скрити в снега паднали клони, които чупят машините. Екипи работят и по отваряне на пътя от кв. Езерово в Смолян, за да могат туристите да си тръгнат, а местните жители да се приберат по домовете си.

Друга кризисна точка, по която усилено се работи е затворения път от паднали късно снощи дървета в района на вилно селище Малина, между Стойките и Пампорово. Както СмолянБГвести писа там бедстват десетки шофьори от петък, а персоналът в комплекса не се е прибирал по домовете си от тогава. Там са концентрирани аварийни екипи за разчистването, но повредените ротори и липсата на достатъчно техника създават проблем и забавят аварийните операции. 

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини