Свлачище смачка кола, затвори пътя Смолян – Девин

Огромно свлачище затвори пътя Смолян – Девин в района при разклона за Кукувица в участъка от  Широка лъка към Стойките. От ската край пътя се е срутила земна маса с камъни и е затворила изцяло и двете платна, съобщи Андриян Петров, зам.-областен управител на област Смолян.

На мястото екипи разчистват падналия скат.

При падането на свлачището е смачкан лек автомобил „Пежо“, собственост на Григор Гайдев, каза кметът на Широка лъка Васил Седянков. Пострадали няма.

До вчера целият район от областта на запад от Пампорово нямаше път към Смолян, заради блокираните от сняг проходи Превала и Пампорово. Пътят Стойките – Пампорово вчера бе отворен за движение. Сега отново районът няма достъп до областния център, заради свлачището.

„Скоро поне едно от платната ще бъде пуснато, но едва след като се премахне поне частично падналата маса ще е ясно колко голямо е свлачището“, каза Петров.

„Частично остава бедственото положение само за прохода „Превала“. Екипите на електроснабдителното дружество са достигнали с.Мугла и надявам се днес ще възстановят захранването в селото.

Мекото и влажно време е предпоставка за срутища и свличане на земни маси по пътищата, така че шофьорите да са внимателни!“, предупреди областният управител Недялко Славов.

Анелия Веселинова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини