Молебен, шествие с пушката на Капитан Петко войвода за 3 март в Смолян

С традиционна празнична програма община Смолян ще отбележи националния празник на България 3 март и 141 години от Освобождението.

Честванията ще започнат със Света Божествена литургия от 9.00ч в Храм “Св. Никола”, в кв. Устово. Тържествен благодарствен молебен за руските освободители, посрещнати преди 141 години в същия храм ще бъде от 10 часа.

В 10.30ч. ще започне Празнично шествие от храм „Св. Никола” до пл. „Възраждане“ с църковните хоругви, водено от Сдружение „Родопски хайдути“, които носят пушката на Капитан Петко войвода, защитник на Родопите през 1878-1879 г., съхранявана в Регионален исторически музей „Стою Шишков“ – гр. Смолян.

На пл. “Възраждане”, Почетен караул, поклонение и поднасяне на цветя пред Паметника на борците за свобода и Паметника на ген. Пьотр Черевин. Ще има и празничен концерт с участие на състави от НЧ „Кирил Маджаров-1866“

Община Смолян отправя молба към представителите на институциите, гражданите и партийните структури, които ще поднасят венци да се запишат в 10,30 часа пред читалище „Кирил Маджаров” в кв.Устово.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини