Смолянчанка откри найлон в храната на сина си от Детската кухня

Изображение 1 от 2

    Разтревожена майка сигнализира за повече от странна находка в храна от детската кухня. Както обикновено Мария Караолова отишла да вземе храната за 1-годишния си син Атанас от Детската кухня на Стария център в Смолян. „Реших да го пасирам, защото детето още няма зъбки и го разбърках, за да видя гъстотата на ястието. Тогава с изненада открих, че в бурканчето има найлон. Това не е нормално… Стана ми ужасно при мисълта, че ако го бях пасирала, детето ми щеше да погълне „разбит“ на парченца найлон… “, сподели възмутената майка пред СмолянБГвести.

    Жената сподели, че взема храна от детската кухня от около два месеца. Тя признава, че това е огромно облекчение за младите майки, защото им пести време и усилия да приготвят разнообразно меню на малчуганите, но като цяло не е особено доволна от това, което получава в бурканчетата. „Пести се материал и качеството съответно не е особено добро. Има дни, в които храната е добра, но често супата е рядка с едно-две парченца картоф и морков. А понякога десертът – например кремче, е рядко като за пиене и детето не може да се нахрани. “, разказа Мария. Смолянчанката е майка и на 15-годишен син и е категорична, че детската храна тогава е била с много по-добро качество и специализираната кухня е била много по-добра. Тя е категорична, че сумата от 9-10 лв. месечно за детска храна е много малка. Жената е готова е да заплати двойно повече, за да получава качествена храна за малкия Атанас.

    „В големите градове има и частни детски кухни, бих дала 20 и повече лева за нея, но тук, в Смолян, няма такава. Затова моят призив, а със сигурност и на другите майки в града, е да се готви по-качествено за децата ни!“

    Щиляна Чакърова

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини