-1 °C

Контейнери с боклук преливат, машините не могат да ги изчистят, работниците търсят помощ на 112 !

  Пълни кошове за боклук и невъзможност те да бъдат изпразнени от фирмата по чистотата, предизвикаха задръстване на централната улица „Хан Пресиян“ в пиков час в първия работен ден от седмицата, установи СмолянБГвести.

  Около 10. 30 ч. на 8 април движението по натоварената улица буквално блокира заради две сметосъбиращи машини на фирмата по чистотата, които не можеха да отбият от платното и да изпразнят преливащите кошове. На въпрос на репортер на медията ни защо не чистят по-рано, когато движението не е натоварено, хората отговориха, че са идвали още в 06. 00 часа сутринта, но е невъзможно заради паркиралите буквално до кошовете автомобили. При повторното им връщане в 10. 30ч. малкия паркинг отново беше тотално задръстен от коли. Наложи се служител на фирмата да звъни на спешен телефон 112, за да издирят собственика на колата и да го накарат да я махнат. През това време движението беше сериозно затруднено, а машините трябва най-вероятно отново да се махнат, за да отпушат тапата от коли. Поне докато недобросъвестния собственик на колата не я премахне, за да даде възможност преливащите кошове да бъдат изпразнени. От община Смолян неведнъж са призовавали гражданите на областния град да оставят возилата си на подходящи места и да не пречат на почистването на контейнерите, но явно за сега това не дава резултат. Вероятно защото няма и контрол с последващи санкции за нарушителите.

  Щиляна Чакърова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (6)

  • 1
   Ас
   Асен
   0 0
   11:41, 8 апр 2019
   А аз да попитам за контейнерите на ул. Капитан Петко Войвода (тези които са близо до детската градина) защо дни наред стоят несъбрани (да не кажа че понякога са седмици) и там ли им пречат паркираните коли. Това, че там контейнерите са крайно недостатъчни няма въобще да го коментирам. Едно домакинство не може да генерира смет, колкото заведенията в близост, които използват същите тези контейнери всекидневно. Не коментирам и това, че в повечето пъти някой от контейнерите е обърнат/счупен/негоден за използване. От нередовното чистене са прогнили и редовно от тях тече някаква помия, създаваща "благоухание" в региона през летните месеци. Сега изведнъж настава драма, че не могли да си свършат работата.

   Хайде малко по сериозно.
  • 2
   Щи
   Щиляна
   0 0
   15:18, 8 апр 2019

   Аз също призовавам за по-сериозно отношение към проблема с паркирането -кой, където, и както му падне! И тук-в материала, не става дума за адмирации към свършената работа на фирмата по сметосъбиране, а за конкретен казус-проблем. Който в случая не опира само до това да се събира редовно и качествено боклука. А довежда до сериозно затрудняване, дори в определени случаи на блокиране на цялото движение-автомобили, пожарна, линейка, таксита и пешеходци накуп. Колата за боклука е идвала сутринта, после в 10.30ч, но не успя да почисти и си тръгна отново. Защо? А това, освен с неудобства, е свързано и с допълнителни разходи. Това е! Като автор и потърпевш от ситуацията, само излагам факти, призивът Ви за сериозност не е адекватно адресиран, сопред мен!

   • Ас
    Асен
    1 -1
    17:38, 8 апр 2019
    Призивът си е съвсем адекватно адресиран и отправен към сметосъбиращата фирма. Защото на вашите кофи пречат коли да се съберат, а на моите какво пречи? Празното пространство пред тях? Има градоустройствен план. Ако това място е паркинг е трябвало да се предвиди какво ще се случва със събирането на сметта. Ако ли не - какво правят тези коли там. Има си законови мерки, които могат да се вземат. Да всеки иска да извърви 5 метра след като слезне от колата си и да се прибере, но не винаги става това, което искаме. И на мен не ми е приятно да паркирам на майната от дома си, но го правя като нямам друг избор.
  • 3
   Пе
   Пенсионер
   1 -1
   17:24, 8 апр 2019
   На крив краставичар му пречат краставици...ала бала.
   Алооу, смет се събира в много ранни часове, не в час пик. Проблемът, драги е в сметосъбиращата фирма. Друг е въпроса, къде можем да паркираме, ние данъкоплатците. Нещо се замълча,а?
   • Щи
    Щиляна
    0 0
    21:57, 8 апр 2019

    В отговор на "Пенсионера": ако поне бяхтехвърли поглед върху текста, преди па пишете "коментар" , щяхте да видите, че машините първо са дошли на мяскто в 06.00ч. сутринта! После в 10.30ч., после....колк опъти трябва да минят "боклукчийките" , за да имаме "право" да пишем за проблема!

  • 4
   Пе
   Пенсионер до Щиляна
   1 0
   02:09, 9 апр 2019
   Ма, моля! Вие си пишете, щом така ви поръчват от Титан
   ... Икономиката, глупако, както казваше (съмнявам, че знаеш, кой)...трябват паркинги в този град. И разбира се, друга фирма по чистотата му.

  Хороскоп за 26.01.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Осигурявате си подкрепа за повечето си начинания през този ден, което ви стимулира да не се отказвате от нито едно от тях. Възможно е да срещнете трудности, но ако навреме ги споделите с околните, те ще намерят начин да ви съдействат. Бъдете по-деликатни в изказванията си относно въпрос, който особено вълнува ваш близък. Рискувате да го засегнете.
  26 яну 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Едва ли ще позволите на някой около вас да ви притеснява освен, ако не се касае за нещо наистина важно. Имайте повече доверие на свой близък, което е решил да се заеме с нещо, което околните не одобряват. Радвате се на разбирателство в личен план. Отношенията ви с любимия човек напълно ви удовлетворяват.
  26 яну 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Без да жалите силите си, ще се отдадете на поредното предизвикателство. Убедени сте в ползата от труда си и това ви мотивира допълнително. Ще ви потърсят за съвет и ще уважат мнението ви, което ще ви поласкае. Не пропускайте да уважите празника на близък човек, покажете му искреното си отношение към него.
  26 яну 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  С компромис и такт ще успеете да овладеете конфликтна ситуация, която застрашава да развали настроението ви за целия ден. Заемете се с нещо, което отдавна отлагате и го довършете докрай. Имате нужда от уединение и почивка, така че избягвайте шумни събирания. Не се притеснявайте за отношенията си с любимия човек, заедно ще преодолеете изпречила се трудност.
  26 яну 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Настроенията ви днес се променят неочаквано и това едва ли ще се хареса на хората, с които прекарвате ежедневието си. Особено ако станат свидетели на избухливостта ви. Постарайте се да мислите позитивно и да не се отчайвате след първата несполука.
  26 яну 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Очаква ви изпълнен с добро настроение ден. Заниманията ви ще са леки и не натоварващи. Успявате всеки спор да обърнете в шега, с което въздействате ободряващо на хората около себе си. На някои от вас им предстои пътуване, което ще бъде интересно. Обърнете повече внимание на децата днес.
  26 яну 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Въпреки почивния ден посветете се на деловите си ангажименти и няма да съжалявате. Постигнатото днес ще бъде стабилна основа за бъдещото разрастване на фирмата ви. Освен това близките ви имат предостатъчно занимания днес и едва ли ви се разсърдят.
  26 яну 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Постарайте се да не обръщате внимание на маловажните въпроси, с които се опитват да ви занимават околните. Ще ви се наложи да обърнете внимание на нещо, което може да ви помогне да свършите важен ангажимент далеч по-лесно. Контактите ви днес ще са много ползотворни. Постепенно придобивате нужната ви увереност.
  26 яну 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Отдайте се на необходимата ви и заслужена почивка, освен, ако не решите да разнообразите деня си с кратко пътуване. Оставете ядовете за делника и бъдете внимателни, ако шофирате.
  26 яну 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
  26 яну 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Водолей Семейната среда е от особено значение за вас сега. Тонусът, с който тя ви зарежда ви е жизнено важен. Ще изпитате интересни преживявания, ако се включите в една нова група.
  26 яну 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Интересни събития свързани с ваши близки ще ангажират вниманието ви днес. Евентуалния им успех ви засяга непосредствено и ще доведе промяна на плановете ви за близките дни. Вие също можете да допринесете за него и най-вероятно няма да се колебаете дълго дали да го сторите. Оптимистичните ви очаквания са напълно оправдани.
  26 яну 2020
  Последни новини