Контейнери с боклук преливат, машините не могат да ги изчистят, работниците търсят помощ на 112 !

  Пълни кошове за боклук и невъзможност те да бъдат изпразнени от фирмата по чистотата, предизвикаха задръстване на централната улица „Хан Пресиян“ в пиков час в първия работен ден от седмицата, установи СмолянБГвести.

  Около 10. 30 ч. на 8 април движението по натоварената улица буквално блокира заради две сметосъбиращи машини на фирмата по чистотата, които не можеха да отбият от платното и да изпразнят преливащите кошове. На въпрос на репортер на медията ни защо не чистят по-рано, когато движението не е натоварено, хората отговориха, че са идвали още в 06. 00 часа сутринта, но е невъзможно заради паркиралите буквално до кошовете автомобили. При повторното им връщане в 10. 30ч. малкия паркинг отново беше тотално задръстен от коли. Наложи се служител на фирмата да звъни на спешен телефон 112, за да издирят собственика на колата и да го накарат да я махнат. През това време движението беше сериозно затруднено, а машините трябва най-вероятно отново да се махнат, за да отпушат тапата от коли. Поне докато недобросъвестния собственик на колата не я премахне, за да даде възможност преливащите кошове да бъдат изпразнени. От община Смолян неведнъж са призовавали гражданите на областния град да оставят возилата си на подходящи места и да не пречат на почистването на контейнерите, но явно за сега това не дава резултат. Вероятно защото няма и контрол с последващи санкции за нарушителите.

  Щиляна Чакърова

  Източник: Smolyan.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (6)

  • 1
   Ас
   Асен
   0 0
   11:41, 8 апр 2019
   А аз да попитам за контейнерите на ул. Капитан Петко Войвода (тези които са близо до детската градина) защо дни наред стоят несъбрани (да не кажа че понякога са седмици) и там ли им пречат паркираните коли. Това, че там контейнерите са крайно недостатъчни няма въобще да го коментирам. Едно домакинство не може да генерира смет, колкото заведенията в близост, които използват същите тези контейнери всекидневно. Не коментирам и това, че в повечето пъти някой от контейнерите е обърнат/счупен/негоден за използване. От нередовното чистене са прогнили и редовно от тях тече някаква помия, създаваща "благоухание" в региона през летните месеци. Сега изведнъж настава драма, че не могли да си свършат работата.

   Хайде малко по сериозно.
  • 2
   Щи
   Щиляна
   0 0
   15:18, 8 апр 2019

   Аз също призовавам за по-сериозно отношение към проблема с паркирането -кой, където, и както му падне! И тук-в материала, не става дума за адмирации към свършената работа на фирмата по сметосъбиране, а за конкретен казус-проблем. Който в случая не опира само до това да се събира редовно и качествено боклука. А довежда до сериозно затрудняване, дори в определени случаи на блокиране на цялото движение-автомобили, пожарна, линейка, таксита и пешеходци накуп. Колата за боклука е идвала сутринта, после в 10.30ч, но не успя да почисти и си тръгна отново. Защо? А това, освен с неудобства, е свързано и с допълнителни разходи. Това е! Като автор и потърпевш от ситуацията, само излагам факти, призивът Ви за сериозност не е адекватно адресиран, сопред мен!

   • Ас
    Асен
    1 -1
    17:38, 8 апр 2019
    Призивът си е съвсем адекватно адресиран и отправен към сметосъбиращата фирма. Защото на вашите кофи пречат коли да се съберат, а на моите какво пречи? Празното пространство пред тях? Има градоустройствен план. Ако това място е паркинг е трябвало да се предвиди какво ще се случва със събирането на сметта. Ако ли не - какво правят тези коли там. Има си законови мерки, които могат да се вземат. Да всеки иска да извърви 5 метра след като слезне от колата си и да се прибере, но не винаги става това, което искаме. И на мен не ми е приятно да паркирам на майната от дома си, но го правя като нямам друг избор.
  • 3
   Пе
   Пенсионер
   1 -1
   17:24, 8 апр 2019
   На крив краставичар му пречат краставици...ала бала.
   Алооу, смет се събира в много ранни часове, не в час пик. Проблемът, драги е в сметосъбиращата фирма. Друг е въпроса, къде можем да паркираме, ние данъкоплатците. Нещо се замълча,а?
   • Щи
    Щиляна
    0 0
    21:57, 8 апр 2019

    В отговор на "Пенсионера": ако поне бяхтехвърли поглед върху текста, преди па пишете "коментар" , щяхте да видите, че машините първо са дошли на мяскто в 06.00ч. сутринта! После в 10.30ч., после....колк опъти трябва да минят "боклукчийките" , за да имаме "право" да пишем за проблема!

  • 4
   Пе
   Пенсионер до Щиляна
   1 0
   02:09, 9 апр 2019
   Ма, моля! Вие си пишете, щом така ви поръчват от Титан
   ... Икономиката, глупако, както казваше (съмнявам, че знаеш, кой)...трябват паркинги в този град. И разбира се, друга фирма по чистотата му.

  Хороскоп за 27.11.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Постигате значителен успех в дадена област, което ще ви даде увереност да продължите с по-големи амбиции. Не губите почва под краката си дори в критични моменти, а това издига авторитета ви сред всички около вас. Разширете контактите си и бъдете сигурни, че ще успеете да разрешите личен въпрос. Запознайте се с дадена ситуация, преди за изкажете мнение.
  27 ное 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Съсредоточете се върху задачите, чието приключване предстои. Взетите решения ще са от важност за дни напред, за това е добре да сте последователни в действията си. Стартирането на нов проект ще ви обнадежди с реалната възможност да подобрите финансите си. Хубави новини.
  27 ное 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Не прехвърляйте раздразнението си върху околните, щадете нервите им. Ако имате своите безпокойства се съсредоточете върху проблема, без да си го изкарвате на когото и да било. Не залитайте в мрачни мисли, а се изправете, усмихнете и заживейте по-ведро. Имате много причини да се радвате на живота си.
  27 ное 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Дава ви се шанс, който не бива да изпускате. Концентрирайте се и покажете най-доброто от себе си. Материални придобивки и свързаните с тях формалности ще променят плановете ви за деня. Семейството ви очаква решения, които бързо трябва да вземете. От тях ще зависят много неща.
  27 ное 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Съсредоточете се върху задачите си, предстои да вземете отговорни решения и следва да сте в добра кондиция. Независимо от натовареността си бъдете отзивчиви и не пренебрегвайте хората наоколо, общото настроение влияе на работоспособността ви. Следвайте разума и сърцето си, за да постигнете хармония със себе си.
  27 ное 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Укротете темпото, амбициите ви са прекалено смели и е възможно да не постигнете всичко онова, към което се стремите. Нека това не ви отказва от намеренията ви, но бъдете разумни. Не рискувайте излишно, можете да бъдете на подходящото място в подходящия момент и без много шум. Успешно ще решите възникнал проблем у дома.
  27 ное 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Емоционални преживявания, породени от нов партньор или клиент на работното ви място ще промени хода на работата ви. Във всички случаи не допускайте да навредите на доброто си име. Не налагайте идеите си, само защото позицията ви го позволява. Съмненията запазете за себе си.
  27 ное 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  С повишаване на активността ви ще расте и умората, но бъдете внимателни и не допускайте недоглеждане в работата си. При работа с документи не подписвайте неща, със съдържанието на които не сте запознати достатъчно добре. Консултирайте се при нужда, за да сте сигурни в действията си.
  27 ное 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Денят ви ще бъде натоварен за това не си губете времето в безсмислени спорове и не отдавайте голямо значение на дреболиите. Не разпилявайте енергията си, а се съберете и довършете започнатото. Ничии чувства не бива да се пренебрегват, още повече на човек, който силно ви привлича. Ако сте сгрешили-поправете се.
  27 ное 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Близостта ви с човек, с когото ви свързват общи интереси в бизнеса, в културната сфера или в чисто духовен план ще ви помогне по-лесно да преодолеете възникващите затруднения днес. Но и не само заради това ще бъдете на точното място и време днес. Интуицията ви подсказва, че трябва да се действа сега, и не грешите.
  27 ное 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще имате успехи, ако сами се погрижите за себе си и не чакате друг да го направи. И друг път сте изпадали в подобна ситуация, за това няма да бъдете затруднени. Освободете се от зависимости, които ви пречат да се развивате духовно. С артистичните си таланти ще печелите аплодисментите на публиката.
  27 ное 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Имате конкретни идеи за развитието на дейността си, но ще ви се наложи да изчакате благоприятен момент за действие. Засега се задоволете с нещата, които ви се налага да вършите. Действате прекалено прибързано в личен план, не смятайте че нещо ще дойде наготово. Повечето компромиси, които правите ще са само от ваша полза. Вечерта ви очаква интересно събитие.
  27 ное 2020
  Последни новини