5 °C

Контейнери с боклук преливат, машините не могат да ги изчистят, работниците търсят помощ на 112 !

  Пълни кошове за боклук и невъзможност те да бъдат изпразнени от фирмата по чистотата, предизвикаха задръстване на централната улица „Хан Пресиян“ в пиков час в първия работен ден от седмицата, установи СмолянБГвести.

  Около 10. 30 ч. на 8 април движението по натоварената улица буквално блокира заради две сметосъбиращи машини на фирмата по чистотата, които не можеха да отбият от платното и да изпразнят преливащите кошове. На въпрос на репортер на медията ни защо не чистят по-рано, когато движението не е натоварено, хората отговориха, че са идвали още в 06. 00 часа сутринта, но е невъзможно заради паркиралите буквално до кошовете автомобили. При повторното им връщане в 10. 30ч. малкия паркинг отново беше тотално задръстен от коли. Наложи се служител на фирмата да звъни на спешен телефон 112, за да издирят собственика на колата и да го накарат да я махнат. През това време движението беше сериозно затруднено, а машините трябва най-вероятно отново да се махнат, за да отпушат тапата от коли. Поне докато недобросъвестния собственик на колата не я премахне, за да даде възможност преливащите кошове да бъдат изпразнени. От община Смолян неведнъж са призовавали гражданите на областния град да оставят возилата си на подходящи места и да не пречат на почистването на контейнерите, но явно за сега това не дава резултат. Вероятно защото няма и контрол с последващи санкции за нарушителите.

  Щиляна Чакърова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (6)

  • 1
   Ас
   Асен
   0 0
   11:41, 8 апр 2019
   А аз да попитам за контейнерите на ул. Капитан Петко Войвода (тези които са близо до детската градина) защо дни наред стоят несъбрани (да не кажа че понякога са седмици) и там ли им пречат паркираните коли. Това, че там контейнерите са крайно недостатъчни няма въобще да го коментирам. Едно домакинство не може да генерира смет, колкото заведенията в близост, които използват същите тези контейнери всекидневно. Не коментирам и това, че в повечето пъти някой от контейнерите е обърнат/счупен/негоден за използване. От нередовното чистене са прогнили и редовно от тях тече някаква помия, създаваща "благоухание" в региона през летните месеци. Сега изведнъж настава драма, че не могли да си свършат работата.

   Хайде малко по сериозно.
  • 2
   Щи
   Щиляна
   0 0
   15:18, 8 апр 2019

   Аз също призовавам за по-сериозно отношение към проблема с паркирането -кой, където, и както му падне! И тук-в материала, не става дума за адмирации към свършената работа на фирмата по сметосъбиране, а за конкретен казус-проблем. Който в случая не опира само до това да се събира редовно и качествено боклука. А довежда до сериозно затрудняване, дори в определени случаи на блокиране на цялото движение-автомобили, пожарна, линейка, таксита и пешеходци накуп. Колата за боклука е идвала сутринта, после в 10.30ч, но не успя да почисти и си тръгна отново. Защо? А това, освен с неудобства, е свързано и с допълнителни разходи. Това е! Като автор и потърпевш от ситуацията, само излагам факти, призивът Ви за сериозност не е адекватно адресиран, сопред мен!

   • Ас
    Асен
    1 -1
    17:38, 8 апр 2019
    Призивът си е съвсем адекватно адресиран и отправен към сметосъбиращата фирма. Защото на вашите кофи пречат коли да се съберат, а на моите какво пречи? Празното пространство пред тях? Има градоустройствен план. Ако това място е паркинг е трябвало да се предвиди какво ще се случва със събирането на сметта. Ако ли не - какво правят тези коли там. Има си законови мерки, които могат да се вземат. Да всеки иска да извърви 5 метра след като слезне от колата си и да се прибере, но не винаги става това, което искаме. И на мен не ми е приятно да паркирам на майната от дома си, но го правя като нямам друг избор.
  • 3
   Пе
   Пенсионер
   1 -1
   17:24, 8 апр 2019
   На крив краставичар му пречат краставици...ала бала.
   Алооу, смет се събира в много ранни часове, не в час пик. Проблемът, драги е в сметосъбиращата фирма. Друг е въпроса, къде можем да паркираме, ние данъкоплатците. Нещо се замълча,а?
   • Щи
    Щиляна
    0 0
    21:57, 8 апр 2019

    В отговор на "Пенсионера": ако поне бяхтехвърли поглед върху текста, преди па пишете "коментар" , щяхте да видите, че машините първо са дошли на мяскто в 06.00ч. сутринта! После в 10.30ч., после....колк опъти трябва да минят "боклукчийките" , за да имаме "право" да пишем за проблема!

  • 4
   Пе
   Пенсионер до Щиляна
   1 0
   02:09, 9 апр 2019
   Ма, моля! Вие си пишете, щом така ви поръчват от Титан
   ... Икономиката, глупако, както казваше (съмнявам, че знаеш, кой)...трябват паркинги в този град. И разбира се, друга фирма по чистотата му.

  Хороскоп за 15.11.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  От вас зависи денят ви да е спокоен, ползотворен и приятен. Имате сили да приключите в срок със задачите си, оставяйки си време и за себе си. Добрите ви намерения ще ви отведат на интересни места и срещнат с подходящите хора. Починете си. Самотата не е добър партньор на никому.
  15 ное 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Избирате доста перспективна насока за действие. Успявате да си създадете ангажименти, които поглъщат цялото ви внимание. Работата ви е интересна и напълно ви удовлетворява. Не бързайте да отговаряте на направено ви предложение. Изчакайте известно време, ситуацията съвсем скоро много ще се промени. Готови сте да помогнете на ваш близък, но самият той като че ли не иска да излезе от затрудненото положение.
  15 ное 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Денят е подходящ за активни действие във всички посоки. Много от вас ще се заемат с решаването на административни въпроси, имащи отношение към авторитетни институции. Сами ще се уверите в повишаващите ви се творчески и професионални възможности, възползвайте се от момента.
  15 ное 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  С ясни цели и овладени емоции ще продължите да работите, спазвайки срокове, обещания и лични интереси. В такъв дух новите ви идеи, споделени с подходящите хора, ще намерят по-бързата си реализация. Добрите взаимоотношения ви дават кураж и сила, които се отразяват благоприятно на самочувствието, плановете и настроението ви.
  15 ное 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Грижата за някого ще ви натовари допълнително, но няма да съжалявате. Помощта ви ще бъде оценена, но най-важното е, че чрез подкрепата ви ще се изправи и продължи. Има друго, което ви притеснява. Не всичко е такова, каквото би ви се искало в интимните отношения и голяма тежест ще свалите от гърба си, ако част по-скоро изясните положението.
  15 ное 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Денят ще ви донесе много поводи за радост в личен и делови план. Прибързаните решения днес едва ли ще са най-удачното средство за действие. Нужна ви е по-дълготрайна стратегия, съгласувана с екипа ви.
  15 ное 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  В старанието си да свършите всичките си планирани задачи, ще подминете други, считайки ги за маловажни, но може да сгрешите. Обърнете внимание на здравето си и не пропускайте да посетите лекаря си, ако се чувствате отпаднали и без тонус. Ще получите добър съвет от приятел, както и насока към печеливша дейност.
  15 ное 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Животът ви е научил да се справяте с новостите без да жалите себе си, и без особени затруднения. Ще имате на своя страна добър помощник, макар, че все още не го припознавате в тази му роля. Ще вземете решение по проблем, който не търпи отлагане. Децата ще ви зарадват с добрите си постижения.
  15 ное 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Съсредоточете се върху краткосрочните си планове, като дадете предимство на професионалните си и бизнес-изяви. Днес ще можете да осъществите отлагано мероприятие и да постигнете съгласие по общ въпрос с роднини или партньори. Други ще получат интересна оферта, която ще ги занимава през следващите дни.
  15 ное 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Възможността да ви оценят справедливо и според заслугите ви е реална. В тази връзка покажете добрите си страни и не се главозамайвайте, ако отзивите надминат очакванията ви, продължете с упорството си над трудните въпроси и дайте своя принос за решението им.
  15 ное 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Работата ви налага да смирите егото си, ако обстоятелствата ви срещнат и с други, като вас властни и можещи хора. Ще се радвате на нещата, които обичате и ще се заредите с положителна енергия за дните напред, стига да отворите сетивата си и погледнете на живота си от към добрата му страна.
  15 ное 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Придобивате повече опит в нова за вас област. Това ви дава увереността да се заемете с въпроси, които сте избягвали досега. Бъдете сигурни, че късметът е на ваша страна. Очаква ви интересно запознанство, което може да прерасне в нещо сериозно. Инициативата е изцяло във вас. Вие избирате как да се развие всичко.
  15 ное 2019
  Последни новини