Арест за мъж, пребил и заплашил с убийство жена си

Мъж преби и заплаши с убийство жената, с която живеел на семейни начала. Той е привлечен към наказателна отговорност за домашно насилие и смъртна заплаха.

„Прави си сметката, като ме гониш, че ако не сме заедно после, ще те убия и ще те лежа! Ще те преследвам и където те видя, те пребивам! Ще се напия, ще се нашмъркам и нали знаеш – мъртва си!“, заплашил той в петък в дома им в софийския ж.к. „Дружба“. Прокуратурата отбелязва, че това заканване би могло да възбуди у пострадалата основателен страх за осъществяването му.

Той подкрепил заканата с бой - с юмруци по тялото и главата, стискане на шията и удари по тялото. След побоя жената е с  рана и отоци на лицето и главата, охлузвания и кръвонасядане по шията и крайниците. Деянието деяние е извършено в условията на домашно насилие и за него е повдигнато обвинение. 

Предвид високата обществена опасност на извършените деяния, дежурен прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа, като е разпоредено привеждането му  в сградата на СРС на 09.04.2019 г. – за разглеждане на искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини