Респект: Младежи организираха масирана кампания и събраха над 5 хиляди лева за малкия Виктор от Златоград

    Родопски младежи прегърнаха благотворителна кауза в помощ на 4-годишния Виктор от Златоград и с общи усилия събраха над 5 хиляди лева за лечение на детето. Малкият страда от сериозно заболяване и се нуждае от скъпо лечение и продължителна рехабилитация, за да проходи.

    На 18 март тази година Димитър Бисеров Макаков (Dim) и Алекси Кехайов, запален моторист от Смолян, решават да организират кампания в помощ на момченцето. Направиха видео обръщение в социалната мрежа с призив към всички, които искат да помогнат на семейството да излекува сина си и да го види отново да ходи като всички деца.

    От името на Smolyan Riders младежите разпределят 11 дарителски кутии в различни вериги магазини в целия град Мадан, с одобрението на община Мадан и официален печат на местната администрация.

    „На 08 април изтеглихме кутиите и ги занесохме до дома на Вики и неговото семейство в Златоград. Там заедно преброихме сумата, която беше около 2 300лв.“, разказа за СмолянБГвести Димитър Макаков.

    Преди това на 23 март 2019г млади автолюбители и мотористи от цялата област се събраха на полигона край село Полковник Серафимово за благотворително автошоу, също в помощ на малкия Виктор. Там бяха събрани общо 2 815лв, които се прибавиха към даренията от Мадан, а сумата нарасна на 5 225.10 лв. На 8 април младежите внесоха парите по дарителската сметка на Вики, а на семейството му оставиха своите координати, за да се обърнат към тях за помощ, ако отново имат нужда от средства за лечението на детето.

    еТВ направи репортаж за семейството от Златоград, в който родителите разказват за болката си и здравословния проблем на детето си – линк към видеото: http://www.smolyan.bgvesti.net/videos/202729/Za-kauzata-na-Viki---poredica-blagotvoritelni-iniciativi

    Щиляна Чакърова

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини