-1 °C

С 1.29 млн.евро изградиха подпорни стени срещу наводнения в Смолян, Златоград и Рудозем

Изображение 1 от 2

  Днес беше отчетен резултата от реализирането на проект за защита от наводнения, който се финансира от Програмата за сътрудничество „ИНТЕРРЕГ V-А Гърция – България“ 2014-2020, както и с финансово участие на България и Гърция. Целите на поректа са превантивни действия и защита на населението от природни бедствия с изграждане на подпорните стени в Смолян, Рудозем и Златоград.

  „Това е най-големият проект като бюджет, който сме изпълнявали до момента – 1 290 000 евро.", каза областният управител на Смолян Недялко Славов и допълни, че успешното изпълнение на Проекта ще даде възможност подобни инвестиции да продължат и в следващата Програма за трансгранично сътрудничество Гърция-България.

  Изградена е подпорна стена на улица „Петър Берон”, до Римски мост, по десния бряг на р. Черна в Смолян. Славов отбеляза, че предстои с община Смолян да се обсъди как пространството над подпорната стена да бъде оползотворено по възможно най-рационалния начин.

  Беше направена и нова защитна стоманобетонна стена по левия бряг на река Върбица в кв. „Изгрев” на Златоград. Там се извърши и надграждане на стоманобетонна защитна стена в кв. „Изгрев” по левия бряг на река Върбица.

  По поректа се издигна и нова защитна стоманобетонна стена по левия бряг на река Чепинска в Рудозем, жжилищен район по ул. „Капитан Петко войвода”. Общата стойност за извършването на строителните дейности за трите обособени позиции е 2. 146 млн.лв.

  Големият проект се изпълни в рамките на 36 месеца и цели повишаване нивото на защита срещу наводненията в трансграничната област на Гърция и България, особено в райони с висока вероятност от наводнения в двата международни речни басейна на Струма/Стримон и Еврос/Марица/Арда. 

  СмолянБГвести

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Още новини

  Хороскоп за 23.01.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Днес имате доброто желание да приключите успешно с всичките си ангажименти, друг е въпросът дали ще дадете всичко от себе си това да се случи. Имате шанса да постигнете добри резултати, в определени моменти ще ви се наложи да разчитате на отделни хора.
  23 яну 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес действате извънредно рационално и това много ви помага с каквото и да се захванете. Изпипвате всяка подробност и получавате перфектни резултати. Внимавайте обаче в отношението си с околните, възможно е неволно да нараните някой.
  23 яну 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Добре ще е днес ако не давате твърде много воля на емоциите си, тъй като това може да се окаже пречка в контактите ви. Близък човек ще успее да внесе уравновесеност в ситуация, в която попадате. Отношенията с любимия човек са чудесно, радвате се на взаимни чувства. Поставяте си доста висока цел за изпълнение, което е възможно да ви затрудни.
  23 яну 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Общуването с човек, към когото изпитвате добри чувства ще подобри настроението ви, освен, че ще го спечелите за своя идея. Във възможностите ви е заедно да постигнете обща цел. Вдъхновени ще преодолеете всичките си затруднения днес и ще се радвате на споделено внимание вечерта.
  23 яну 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Живейте с повече увереност в себе си. Не позволявайте да ви потискат нечии чужди комплекси. Освободете се от привързаностите си, ако търсите щастието. Правете нещата, от които ще получите удовлетворение. Постигнатото ще ви направи по-смели, дръзки и вдъхновени. Ще поставите началото на бъдещите си успехи.
  23 яну 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Неразбирателството с някой днес може да се превърне в конфликт. Станете по-отстъпчиви и най вече потърсете начини, които ще ви помогнат да се отпуснете. Не забравяйте за дадената си дума, защото по нейното изпълнение ще съдят за вас. Ако можете да обновите гардероба си ще се почувствате чудесно.
  23 яну 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще намерите решение по въпрос, превърнал се в проблем в отношенията с интимния ви партньор или с друг близък човек. Атмосферата ще стане по-приятна, ако не бъдете толкова припрени и разведрите обстановката с чувството си за хумор. Всеки има нужда от лично пространство, уважавайте чуждото и не натрапвайте своето.
  23 яну 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Добре се справяте със служебните си задължения и съвсем основателно ще получите подобаващото признание. Колебаете се, не сте сигурни как точно да действате. Изчакайте особено ако се отнася до делови начинания.
  23 яну 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще ви се наложи да се смирите и да потърсите услугите на някого, когото сте пренебрегнали в миналото. Потиснете гордостта си и протегнете ръка за прошка, всички ще останете доволни. Правете добро и ще срещате признателност и радост в очите на хората. Ще се почувствате привлечени от нова личност и в душата ви ще заискри пламъчето на любовта.
  23 яну 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Нечие мнение ще предизвика у вас противоречиви чувства. Няма да скриете разочарованието си или напротив, възхищението си от човека, дръзнал да сподели разбиранията си. Бизнес-предложение ще ви накара да планирате следващия си ход.
  23 яну 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Съсредоточеността в работата ще ви спести странични проблеми. Денят е подходящ за планове в професионалната сфера. В близките дни се очертават интересни събития, с чиято помощ може да ускорите постигането на нещо важно за вас. Създайте си повече радости и отворете сърцето си за любов.
  23 яну 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще се вълнувате от предстоящо събитие и ще търсите начини как да избегнете финансова зависимост от някого. Съдбата сама ще ви предложи вариант, и ще си признаете, че по-добър не би могло и да бъде. Помощта на близък човек ще бъде неоценима за вас, намерете начин да му го покажете.
  23 яну 2020
  Последни новини