26 °C

Две награди за хасковската мода от Националното ученическо състезание

  Младите фризьори, гримьори и модисти от Професионалната гимназия по лека промишленост „Райна Княгиня“ в Хасково с ръководители Нина Петкова, Бонка Делчева и Йоана Гачева получиха две от специалните наградите за таланти на Националната асоциация на Професионалните училища по мода. Призовете им в категориите „Вечерна прическа“ и „Мода“ са в рамките на провелите се днес в Хасково Национални състезания „Млади таланти в модата“ и „Най-добър млад фризьор и гримьор“. Близо 100 ученици от 17 професионални гимназии от цялата страна бяха в конкуренция.

  Творческите колекции на младите таланти в модата оцени жури с председател доц. д-р Капка Манасиева, ръководител катедра „Изкуства“ към Варненския свободен университет. Уменията на фризьорите оценяваха Васил Михайлов, Тодор Тошев - международен съдия по мъжко и дамско фризьорство, Руско Русев, Минка Петрова - първият майстор-гримьор в Пловдив.

  За най-добър дизайнерски проект бяха отличени с второ и първо място двата отбора на Професионална гимназия по облекло „Княгиня Мария Луиза“ от София. Водените от преподавателите Александър Гергинов и Цветана Митова тимовете определено провокираха вниманието на журито и приковаха това на публиката с различната си идея и визия, като представиха мода от бъдещето.

  Шампиони отборно са учениците от Професионалната гимназия по облекло „Ана Май„от Пловдив. Темата на проектите в модата тази година беше „Геометрия“.

  За грим първата награда е за Митка Асенова от училището в Пазарджик, за вечерна дамска прическа първата награда е за Албена Райкова, Тихомир Кирев е шампион при дамското салонно подстригване. Той ще представя България на Световното състезание на коафьорите в Китай. Наградата за мъжко подстригване заминава също за Пазарджик, тя е за Асен Борисов от Професионалната гимназия по фризьорство и ресторантьорство.

  По време на церемонията по награждаването директорът на хасковската професионална гимназия, която беше за първи път домакин на надпреварата, Росица Иванова връчи на областния управител Станислав Дечев и на заместничката му д-р Стефка Здравкова почетни плакети за принос в развитието на професионалното образование.

  Красимира Славова

  Хороскоп за 22.08.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Откриващата се възможност за кратко пътуване не е за изпускане. Не се колебайте да използвате шансовете си на всички фронтове, на които това ви се отдава. В личен план ще се радвате на спокойствието и удовлетворението, които носи пълноценната връзка. Щастливи сте с човека до вас.
  22.08.2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Бъдете внимателни и се пазете от необмислени постъпки, за които после може да съжалявате. Не са изключени конфликти с близки хора или колеги. Правете неща, които са ви приятни и не изискват особени усилия. Шофирайте спокойно, колкото и да сте напрегнати. Решителността няма да ви е полезна точно сега.
  22.08.2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Способността ви да убеждавате ще привлече на ваша страна много съмишленици, както и ценни предимства. Не подценявайте обаче хора, които действат самостоятелно. Има огромни шансове проектите ви да се осъществят, но трябва да бъдете по-настоятелни. В личен план сте объркани, но нещата скоро ще си дойдат на мястото.
  22.08.2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  В подкрепа на интересите си ще проявите инициатива и ще постигнете намеренията си в сферата, която ви интересува. Не се притеснявайте, имате потенциал да се справите. Вярвайте в себе си и търсете сътрудничеството на хората, които цените. От това зависи в известна степен успеха ви.
  22.08.2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Днес Лъвовете са в стихията си. С размаха на действията си и едновременно с обаятелното си присъствие едва ли някъде ще останете незабелязани. Тежко на онзи, който реши да се изправи на пътя ви – просто ще бъде пометен. Действате хладнокръвно и решително. Резултатите не закъсняват, още днес ще научите новина, която ще ви зарадва.
  22.08.2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Няма да ви липсва добра енергия и с желание ще се включите в събитията около вас, дори нещо повече. За много от тях ще станете инициатори, привличайки и други участници. Развлеченията няма да останат на втори план, умеете да създавате настроение и подходяща атмосфера, в която да се забавлявате всички.
  22.08.2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Сърцето ще ви подскаже на кое да отдадете предпочитание днес, ако сте затрупани със задачи, които чакат вниманието ви. Но пощадете здравето и нервите, като си дадете малко отдих. Свежият въздух и красотата на природата ще се отразят чудесно на духа ви, а споделените мигове с любими хора ще открият нови хоризонти пред вас.
  22.08.2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Без да се губите в догадки и излишни обяснения, ще се съсредоточите върху важни за деня задачи. Бъдете търпеливи към онези, които открито ви показват къде грешите (най-често в служебен план), ако искате съвместната ви работа да продължи. Други ще пристъпят към действия, насочени към подобряване на бита си.
  22.08.2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  За сетен път ще се убедите, че в този живот са нужни компромиси. Ще се поставите в позиция да изпълнявате желанията на близките си, но по ваше желание. Така вие разбирате съвместното съжителство. От вас зависи дали то ще бъде интересно и приятно. Деловите задачи изискват повече яснота в организацията им.
  22.08.2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  С рисковани действия днес се отклонявате от пътя, който сте следвали досега. За предпочитане е обаче да бъдете по-търпеливи и по-склонни на отстъпки, когато става дума за сътрудничество. От това ще зависят успехите ви в близко бъдеще, затова не ги поставяйте на карта. Отношенията ви с привлекателна за вас личност може да прераснат в трайна връзка.
  22.08.2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Действайте решително днес и не се колебайте да изложите възгледите си. Шансовете са на ваша страна, затова бъдете сигурни в успеха на начинанията си. Проверявайте всяка информация, която е необходима за работата ви. Не излагайте на риск нещо, което вече сте постигнали. Получавате ценен съвет.
  22.08.2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Старайте се днес да няма никакви причини за недоволство на работното място. Опитайте се да се съсредоточите само върху едно нещо и бъдете сигурни ,че така усилията ви ще са най-ефективни. Отлагате нещо важно, но помислете дали не пропускате удобен шанс да постигнете своята цел още сега.
  22.08.2019
  Последни новини