Днес са в сила специални мерки за безопасност на движението

Специални мерки за безопасно придвижване по основните пътища на страната са в сила в последния от почивните дни за Великден.От 14 до  20 часа ще е ограничено движението на камиони над 12 т. по автомагистралите, забраната е и за  най-натоварените отсечки..
 До утре утре сутринта в ремонтираните участъци на автомагистралите "Хемус" и "Тракия" ще работят по две ленти за София и една за Бургас и Варна. Има алтернативни маршрути.
 
На магистрала "Тракия" движението е затруднено по участъците ,които са в ремонт - виадуктите на 13-и, 15-и и 20-и километър, съобщи Нова телевизия. Същото важи за магистрала "Хемус", където се извършва реконструкция на съоръжения.
 
"Извършват се ремонти, които са абсолютно необходими, част от тях са тежки ремонти - по долно, по горно строене, подмяна на настилка, ремонти, които не се извършвани дълги години", коментира пред Нова телевизия инж. Иван Василев от АПИ.
 
От пътната агенция обясняват, че работата по основните пътища ще продължи поне още два месеца, но през летния сезон пътуването по магистралите ще бъде по-лесно.
 
Водачите да са внимателни и с контрола за винетки.  За един ден един екип проверява до  200 автомобила. От въвеждането на електронните винетки, проверяващите са наложили глоби и такси на неизрядните шофьори на стойност 570 000 лева.
 
От Пътната агенция съветват водачите да предвидят повече време за придвижване, да карат със съобразена скорост и да не използват аварийните ленти за изпреварване.
Haskovo.net

Коментари в сайта

Последни новини