7 °C

„Port2Auto“ ще заведе 20 ученици от ПГТАТ „Н. Вапцаров“ на професионална практика в Португалия

  През лятото на 2020 г. ПГТАТ „Н. Вапцаров“ ще изпрати 20 ученици от специалностите „Автотранспортна техника“ и „Автомобилна мехатроника „на практическо обучение в гр. Барселос, Португалия.  Това става възможно, след като бе сключен договор с Центъра за развитие на човешките ресурси – София за реализирането на спечелен проект по Програма Еразъм+, съобщават от хасковската професионална гимназия.

  Проектът „Повишаване качеството на професионалната подготовка на младите автотранспортни техници чрез практика в Португалия“ /Port2Auto/ е по Ключова Дейност 1, сектор „Професионално образование и обучение“.

  Учениците ще участват в професионална практика в португалската компания „JOBAUTO“, специализирана в поправката и поддръжката на различни по вид автомобили.

  Младежите ще имат възможност да преминат стаж във високоразвита европейска страна и да се докоснат до най-модерните технологии в автотранспортната техника. Ще приложат наученото в училище, ще се запознаят с нови подходи в професията, ще се научат да боравят с модерна апаратура, съвременни инструменти, иновативни технологии и методи на работа.

  Благодарение на участието в международна мобилност учениците ще развият и своите социални умения – езикови компетентности, общуване и поведение в нова и непозната среда, ще се запознаят с историята и културата на далечна средиземноморска страна, член на ЕС. Освен домакинстващия град Барселос, учениците ще посетят Порто и Брага.

  Като резултат от участието си в проекта „Port2Auto“ младежите ще получат сертификати Европас Мобилност и такива за успешно преминатата практика.

  HaskovoNET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (8)

  • 1
   79
   7968079-8
   2 -2
   11:05, 18 юни 2019
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 2
   Ха
   Хасковска жителка
   7 -5
   13:47, 18 юни 2019
   От цялата работа ще намажат най-много даскалите! Докато обучават учениците, даскали и даскалки начело с директорката ще хващат тен и загар по красивата португалска ривиера.
   • Az
    Az
    3 0
    10:38, 19 юни 2019
    Завистливи хора ...
  • 3
   Бо
   Борис Павлов
   7 -3
   14:39, 18 юни 2019
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 4
   Tt
   ttt
   5 -3
   17:22, 18 юни 2019
   Евтина реклама за привличане на ученици, на която няма кой да се върже. Колкото и да е неприятно и Автото, и повечето техникуми в града затъват все-повече и повече. Създаването на защитени професии и маломерни паралелки , както и организирането на европейски стажове /екскурзиики/ не е правилния път. Истината е, че хора в града не останаха, няма и деца. Малкото останали предпочитат да учат в математическата и езиковата, и оттам към София или някъде навън
   • Би
    Бизнес
    3 0
    10:07, 19 юни 2019
    Даже да е реклама, какво и е евтиното? Хората спечелили проект по една от най-популярните европейски програми, при това точно в своята област.
    Какво евтино виждате в това? Защо да не информират за този успех тези, които се интересуват?
    И изобщо имате ли представа как се ходи на практика в друга европейска страна? Или просто така- от нямане какво да правите или за да очерните пишете коментари?
    Впрочем виждате ми се доста запознат с образователната система, така че в коментара Ви прозира нещо друго, което наистина е евтино.
  • 5
   Бих ги посъветвал така или иначе това ще е една екскурзия да посетят Барцелона и по специално къщите за гости на Бат Бойко и Лилянка Павлова на мама хубавицата дебелана
  • 6
   До
   Дон Мафиото от барса
   1 -2
   22:22, 18 юни 2019
   И там в съседство са темелите на ново строящата се в съседство лятна резиденция на другарката Ненова. Барабар и тя с герберите назад да не остане. Понеже инвестициите не стигат и няма за момента финансовата подкрепа на червените олигарси се е наложило да бръкне малко в партийната каса за целеви нужди. На личната и страница председателката на столетницата е обяснила. че няма нужда да подава оставка, защото по-този начин няма кой-да и търси сметка. От написаното на страницата и също става ясно че изборите са изгубените защото е престояла много във спа комплекси по време на кампанията, докато Бойко не си е губил времето. Пито - платено!

  Още новини

  Хороскоп за 16.10.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Днес съсредоточете повечето от усилията си върху професионалната сфера, защото съществува риск от неуспех. Огледайте нещата от всичките им страни до най-малките подробности. Изберете най-подходящия момент за действие, от това ще зависи много. Някои от вас получават финансови приходи от успешно реализирани сделки с наеми и продажби на имоти.
  16.10.2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Заели сте се с много дела едновременно и имате всички шансове да успеете, стига да овладеете емоциите си. Не допускайте външни вмешателства в работата си, особено, ако е свързана със значителни суми. Вие най-добре знаете какво трябва да се направи. Потърсете контакт с приятел, с който отдавна не сте се чували.
  16.10.2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Делата ви днес ще бъдат успешни, ако проявите търпение и оставите обстоятелствата да работят във ваша полза. Харчете по-малко от заработеното и ще имате повече. Ако споделите вечерта си с любимия човек ще неутрализирате напрежението от деня и ще се заредите с нови сили. Очакват ви приятни емоции.
  16.10.2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  В подкрепа на работата ви ще се мобилизирате и я приключите навреме. Имате добра енергия, а и физическата ви форма позволява да се натоварите повече, няма да се отрази на неблагоприятно на общуванията ви. В желанието си да сте полезни на някого ще направите и невъзможното, дано го оцени.
  16.10.2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Силни емоции и добро настроение ще преобладават сред Лъвовете. С отворени сетива сте за новостите и няма да пропуснете добрата възможност, която ви се предлага днес. Активността ви ще е провокирана и от желанието ви час по-скоро да видите осъществени намеренията си. Не пренебрегвайте човека, който ще ви потърси за подкрепа.
  16.10.2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Някои Деви днес ще бъдат заинтригувани от делово предложение, което идва тъкмо навреме. Имате възможност сами да прецените дали поемате риск или не, и да се справите със ситуацията. За предпочитане е да не намесвате роднините си, които едва ли ще са в състояние да погледнат обективно на нещата.
  16.10.2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Независимо дали се занимавате с работа или развлечения, със сигурност вие ще сте един от хората, които дават идеи. Бъдете готови да се съобразите и с всяко чуждо мнение. Само така ще постигнете нужното спокойствие в обстановката около вас. Някои от вас ще предприемат кратко пътуване.
  16.10.2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Нещата ви ще се развиват такива, каквито сте ги планирали. Ще получите финансови придобивки и ще можете да се поглезите. Това ще повиши самочувствието ви и ще ви настрои на хазартна вълна. Може би трябва да преразгледате отношенията си с някои хора и да преосмислите връзки, които ви потискат.
  16.10.2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Професионалната ви работа ще запълва основната част от времето ви днес. Без изненади ще протича деня и на творците, отдадени на творчеството си ще се посветят на идеите си. Вложените усилия ще бъдат гаранция за сполука. За други издигане в службата и финансови придобивки. Изненадайте приятно партньора си.
  16.10.2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Опитайте се да разведрите атмосферата около вас, повече напрежение е нездравословно. Намерете себе си и своето място сред другите. От правилната ви преценка ще зависи бъдещето на много хора. Разпределете времето си, като не пропускате да обърнете внимание на близките си и на нуждата ви от почивка.
  16.10.2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще се организирате и ще свършите всичко, което планирате за днес, без това да се отрази на връзките ви с околните. При постигане на договорености не изхождайте единствено от личните си интереси, защото няма да се стигне до сделка. Използвайте деня си и за подготовка на предстоящо пътуване.
  16.10.2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  За повечето от представителите на знака този ден обещава да бъде спокоен и без излишни изненади. Въпреки това обаче бъдете готови за нещо, от което зависи начина, по който ще протича бъдещата ви работа. Опитайте се да възстановите добрите си отношения с човек, който е бил ценен за вас по един или друг начин. Удовлетворението ви от вечерта ще е пълно.
  16.10.2019
  Последни новини