Ето как човечеството ще засели Млечния път (видео)

Компютърен модел показва как най-вероятно човечеството ще засели Млечния път. Видеото, публикувано в YouTube канала AdvancedConcepts, е подготвено за състезанието Global Trajectory Optimization Competition, от отбора на ЕКА, който е класиран на трето място.

Изследователите търсят най-добрия начин да колонизират галактиката, при условие че човечеството разполага с всички необходими технологии и ресурси, но все още зависи от инерцията и гравитацията. 

В компютърния модел процесът на заселване започва с напускането на Слънчевата система (сини и зелени линии) на корабите с колонизатори. На обитаемите планети, които се срещат по пътя на междузвездните кораби, възникват човешки колонии, които се превръщат в постове за по-нататъшно заселване. До края на симулацията човечеството напълно заселва галактическия ръкав Персей.

Задачата в състезанието е формулирана така:

"След около десет хиляди години човечеството ще нулира летоброенето. Година Нула ще стане годината, когато човечеството реши, че е назряло времето човешката раса да се осмели да се впусне в Галактиката и да засели други звездни системи. 

Сто хиляди звездни системи в галактиката са идентифицирани като подходящи за заселване. Дори в тази година нула, въпреки че технологиите и знанията са драматично напреднали, ние все още сме в плен на инерцията и оставаме далеч от мигновеното космическо пътуване, описано в научната фантастика. Обаче, има огромен напредък в способността да се живее в космоса, толкова много, че корабите за заселване могат да пътуват през пространството за стотици хиляди поколения, което прави възможно хората да достигнат и заселят други звездни системи. 

Задачата на GTOC X е да засели възможно най-много от стоте хиляди звездни системи, при колкото е възможно по-равномерно пространствено разпределение, като използва възможно най-малко включвания на тяга за промяна на скоростта. 

Заселването на галактиката започва с изнасянето от нашата собствена звезда, Слънцето. Веднъж установили се на друга звезда, оттам хората могат да се разселят и на други места. 

Решенията, които бъдат подадени по-рано от крайния срок, ще бъдат възнаградени с бонус, което произтича от факта, че ресурсите на човечеството намаляват и колкото по-скоро имаме план за раселване на Галактиката, толкова по-добре."

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини