Седем версии за треперенето на Меркел

Ангела Меркел отново се разтрепери пред камерите на операторите и фотографите. Това стана на официалната церемония по назначаването на новия министър на правосъдието в Берлин.

Докато президентът Франк-Валтер Щайнмайер произнасяше слово в резиденцията си канцлерката Меркел беше заснета с ръце пред стомаха, а краката й изглеждаха видимо треперещи.

Спекулации за здравословни проблеми на Ангела Меркел започнаха да кръжат в пространството, след като тя бе забелязана да трепери на церемонията по посрещането на новоизбрания украински президент Владимир Зеленски в Берлин на 18 юни.

На последвалата пресконференция 64-годишната Меркел обясни състоянието си с дехидратиране. „Изпих поне три чаши вода, от които очевидно имах нужда, а сега съм много добре", каза тя.

Защо трепери Меркел, питат се медии и доктори... „Стандарт" обобщи версиите, които се завъртяха в западни и руски медии:

Недостиг на течности. Официалната версия е точно такава - недостиг на течности. На 18 юни Ангела Меркел каза, че причината е дехидратиране. В Берлин тогава беше над 30 градуса, а германският канцлер стоеше на слънце по време на тържествена церемония. Според нея, след като е изпила водата, тя се е почувствала по-добре. На 27 юни обаче канцлерът беше в помещение, където имаше приятна температура. Въпреки това ситуацията се повтори.

Болест на паркинсон. Журналисти предполагат, че фрау Меркел може да показва симптоми на болестта на Паркинсон, която често е съпроводена от тремор. Противниците на тази версия твърдят обаче, че треморът при такава болест е по-продължителен.

Проблем с кръвообращението. Някои експерти посочват, че това би могло да бъде краткосрочен проблем с циркулацията на кръвта в тялото на канцлерката.

Повишена активност на щитовидната жлеза. Има доктори, които не изключват и това състояние. 10 пъти по-вероятно е пристъп от хиперактивна щитовидна жлеза да засегне жените, отколкото мъжете.

Падане на кръвната захар. Неконтролираното разклащане може да е признак за ниска кръвна захар - сериозно усложнение, често наблюдавано при пациенти с диабет.

Годините на Меркел. Възможно е треморът да е свързан с възрастта на канцлерката. Това е т.нар. ортостатичен тремор, който има тенденция да засяга хората след 60 години. Пациентите могат да усетят треперене в краката си, когато са изправени, което може да се разпространи в горната част на тялото. Треперенето спира, когато човек започне да се движи.

Стрес. Никога не бива да отписваме стреса като фактор. Вече отдавна се знае, че той може да увреди здравето. Треперенето може да е и страничен ефект от употребата на антидепресанти (лекарства против депресия).

Източник: cross.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 06.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Денят бележи материални придобивки и лични удовлетворения за много от вас. Доверието, с което ви приемат е напълно заслужено и самочувствието ви е оправдано. Запазете добронамереността си към всички от обкръжението ви, това ще ви помогне да се концентрирате върху важните за вас дела.
06 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Романтичен флирт или друго нежно чувство ще ви направи по-внимателни към интимните ви партньори. Развитията ще са във ваша полза и бързо ще получите онова, към което се стремите. Други ще са погълнати от делови задачи, но не за дълго. С прагматичен подход ще пристъпите към работа, която ще приключите в рамките на деня.
06 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Очаква ви ден, изпълнен с динамика и промени. Работата ви ще бъде свързана с множество срещи, в които вие сте водещата страна. Справяте се добре с тази роля, а и има хора, които ви оказват необходимата подкрепа. Не пренебрегвайте подробностите, на които ви обръщат внимание вашите колеги. В определен момент те могат да се окажат решаващи за нещо важно.
06 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Ще останете доволни от професионалните си изяви днес. Повече съсредоточеност при работа свързана с пари. Възможни са измами и допълнително внимание ще бъде от полза. За някои изгодни предложения свързани с нова работа. Денят ще носи успех за всякакъв вид сдружения. Съвместните начинания се толерират.
06 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Денят ви ще е успешен. За много от вас той се свързва с добри реализации, бизнесът ще ви донесе повече вълнения, но и финансови придобивки. Приятели от чужбина ще разнообразят ежедневието на някои от вас. Очаквана среща ще ви донесе положителни емоции, за други спокойна почивка.
06 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Някои от вас съвсем основателно ще отделят повече време за подготовка на предстоящо събитие. Чувствате се достатъчно уверени в себе си, за да действате по собствено усмотрение. Моментът е подходящ за конкретни стъпки, така че не се колебайте. Време е да действате. Можете да напреднете в много кратки срокове.
06 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Мнозина от вас ще съсредоточат усилията си към повишаване на квалификацията си. Това ще ги направи конкурентноспособни и по-успешни в професионалната им кариера. Не се лутайте в търсене на подходящо занимание, имате ясна цел – следвайте я. Една среща ще остави следа в живота ви.
06 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят ви предлага доста разнообразни събития. На някои от вас може да се наложи да избират между няколко еднакво изкусителни възможности. Не се колебайте твърде дълго и се възползвайте изцяло от случая. Денят бележи и желано избавление от сърдечните терзания за мнозина от вас.
06 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес е добре да владеете емоциите си и да подхождате трезво към задачите си. Здравето е възможно да ви създава проблеми. Любовният ви живот е наситен с вълнуващи преживявания и интересни разговори с вашата половинка.
06 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Поставяйки разбирателството с другите, като водещо начало, ще прозрете, че съдбата ви толерира и дава привилегии. Това е верния път. Обстоятелствата ще бъдат във ваша полза и ще ви дадат възможности да погледнете на проблемите си от по-различен ъгъл, и да решите бързо загадката.
06 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Избягвайте всякакви спорове днес, дори да сте сигурни в правотата си. Спокойствието взима връх над всичко и днес никой няма да е в състояние да ви изнерви.Отдайте се на любимото си занимание и не се занимавайте с чужди проблеми. Ще имате възможност да наситите душата си с хубави емоции, ако разбира се това ви вълнува.
06 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Овладейте емоциите си и се заемете сериозно със задачите си. Отдавате прекалено голямо значение на нечие поведение, а можете просто да го пропуснете покрай себе си. В същото време не бъдете недостъпни за човек, който ви показва добрите си чувства. Възможно е здравето ви да ви създаде грижи.
06 авг 2020
Последни новини