#БЕЗНАМОРДНИК: Социалната мрежа се надигна срещу промените в Закона за ветеринарната дейност

Безброй истории, снимки и клипчета се публикуват след приемането на първо четене на промените в Закона за ветеринарната дейност. Поправките забраниха кучешката разходка и свободното пускане на четириногите с тегло над 5 кг. и вдигнаха санкциите за кучета без намордник. Социалната мрежа отговори с #БЕЗНАМОРДНИК. Срещу политиците са казани доста неласкави думи. Но повечето просто се снимат с голямото си куче.

Най-много сякаш са собствениците на лабрадор ретрийвъри. Породата е спасител и придружител. обучените представители ще се погрижат по-добре за човек в беда, отколкото някои хора.

Сред посналите подкрепа с #БЕЗНАМОРДНИК има представители на ГДБОП и академичната общност, няколко публични фигури и медии, ветеринарни клиники, приюти за кучета и прочие компетентни люде. И даже група любители на котки.

Сред разумните аргументи са:

 - Каква е мерната единица за измерване на агресията в кучетата?
 - Кога в държавата ще заработи ефективно ЗООПОЛИЦИЯ? 
 - Кога и как държавата ще се справи с проблема с бездомните животни? 
-  Кога и как държавата ще започне да наказва "хората" изхвърлящи, и използващи кучета за бой, агресия и тн.? 
- Не е ли по- нормално проблемът да се търси в безотговорните стопани по-начин, който не засяга естествените нужди на животните?

Факт е, че България не следи за вноса на кучета, чистотата на породите, обучението на кучетата и правото на поколение. Тук свободно се продават породи, позволени само за служебно ползване в много цивилизовани страни. Едновременно с това се допуска нечовешко отношение и неглижиране на животните, както и на практика пълна безотговорност на хората, отговорни за тях. След всичките тези проблеми, мрежата възнегодува срещу приетото решение за наморник според килограмите.

Ето историята на Animal Rescue Sofia

Това е Зарко. Млад, любвеобилен. И 40 килограмов.

За днес бяхме подготвили неговата история - история за безобразните условия, в които живеят кучета като Зарко и тоталната абдикация на държавата ни, за вземане на мерки срещу безотговорни стопани. Като неговите.

Щеше да е история за дирофилариоза - болест, която официалните ветеринарни власти твърдят, че не съществува в България и която по тази причина се разпространява главоломно.

Вместо това обаче, днес споделяме с Вас историята на едно жалко популистко "решение".

Решение, писано от некомпетентни политици по въпроси, за които нищичко не знаят.

Излекувахме Зарко от дирофилариозата, но сърцето му е увредено. 

За него носенето на намордник е равносилно на смърт. 

Зарко е добро и възпитано куче, няма нужда да застрашаваме живота му, за да си вдигне някой рейтинга....

Днес Ви молим да споделите поста на Зарко! Този път не е само, за на му намерим дом, но и за да го оставим #БЕЗНАМОРДНИК!

Facebook коментари

Коментари в сайта (11)

  • 1
    На
    Нар
    28 -13
    20:08, 5 юли 2019
    5000лв обещетение на човек охапан от домашно куче и сами ще им сложат намордници
  • 2
    78
    7898087
    5 -21
    20:10, 5 юли 2019
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • На
      Народ
      9 -2
      21:25, 5 юли 2019
      На кол ще те побият май
    • Ja
      Jack Bauer
      15 -3
      22:20, 5 юли 2019
      Хаххаха, вие потурнаците сте с намордници, още от малки ви учат да сте рая и да се подчинявате на господарите. Овце. Пример - местан и детето, което уби. Мълчите като... Нещастници.
  • 3
    Ве
    Весо
    9 -4
    20:46, 5 юли 2019
    Гяур е майката, амуджо умряла..
  • 4
    Ве
    Весо
    6 -2
    21:39, 5 юли 2019
    И преди да пиши прочети малко кой са гяури, кюпек.
    • 87
      8796987
      3 -2
      08:19, 6 юли 2019
      Гяури , кой Нормален народ ще се остави повече от 120 години да го управляват Немски Фашисти , Ромляни и техните Ратайчета ? Ето ви ги :
      ...
      - Фердинанд бисексуален педофил
      - Сина му Борис 3-ти Сакскобургота немски фашист
      - Тодор Фердинандов Яшаров Живков Сакскобургота - Незаконния син на Фердинанд и прислужницата в двореца Враня ромлянката Маруца - 50% ромлянин по майчина линия , 50% немски фашист;
      - Симо Кобурготата - племеник на Тодор Яшаров Живков Сакскобурготата ;
      - Ромлянин е и Ахмед Исмаилов Ахмедов ( сменил на 35 години името си на Ахмед Демир Доган) - няма турчин на който брат му да се казва Иван Атанасов Мечо - ром от Шумен :))
      - Червения Гейлорд Принц Серегей Станишев е евреин от Одеса ;
      ......
      - А Боци Маймуната е само ратайчето на Живкови-Яшарови-Сакскобургота :- любимото шофьорче и мече на Принцеса Евгения Яшарова Живкова Сакскобургота , братовчед и Симо Крадецо и дедо и Тодор Яшаров Живков Сакскобургота:)))
  • 5
    Ab
    abc
    19 -6
    07:40, 6 юли 2019
    Мрежата се била надигнала!!!! Защо не се надигна същата тази мрежа, когато бяха нападнати сумати хора.
    Лично аз обичам животни, но човешкият живот е много по-скъп отколкото куче с намордник.
    Или ще станем цивилизована държава или да я закрием.
  • 6
    Па
    Павлов
    9 -9
    17:27, 6 юли 2019
    Май е време и нормалните хора да се надигнат срещу наглите изказвания на кучкарите: "...а'м то е добричко...", " " аз пък няма да спазвам разпоредбите...", " ти кой си че ще ми кажеш къде да си пускам кучето" и тем подобни!
  • 7
    Ро
    Робинчо Худ
    1 0
    14:46, 7 юли 2019
    Знайте,че голдън ретривър е на ПЪРВО място по брой ухапвания в САЩ,където е най разпостранен.Няма добро и зло куче.Всичко е възпитването.Цял живот имам кучета.Най милото куче беше питбулка,най злото-пинчер.Идеята за намордника е на место,дори закъсня.Глупости ,че им пречи.Ами ако на някой ротвайлер се скъса повода,или се откачи каишката?Какво правим?Ще броим дупките на ухапаните ли?
  • 8
    Ва
    Валя
    0 0
    01:47, 3 авг 2019
    За всички кучета трябва да има надморник няма малки няма големи как ги определят кое е агресивно и кое не що за тъпотия е това не трябва да се разхождат свободно пуснати кучета без каишка и надморник тъпотия и това си е в другите държави така ли ходят по улиците кучета и убиват хора малко ли случаи има на ухапани и дори умъртвени хора само тук в България може такова чудо да се случи другаде го няма
Последни новини