Никола Чанев събра стотици привърженици на митинг с призив: „Време е за промяна!”

    Кандидатът за кмет на Община Кърджали Никола Чанев събра стотици привърженици на митинг в парк „Простор“ с призив: „Време е за промяна!”. Първата му изява като претендент за кметския стол предизвика силен и интерес. Да го чуят бяха дошли негови фенове дори от други общини на областта. Чанев избра за откриване на кампанията на ПП ГЕРБ парк „Простор“, чието спасяване се превърна в негова кауза. Кандидатът за кмет на ГЕРБ представи лично и 22-мата кандидати за селски първенци,издигнати от партията,както и пълна листа за общински съветници-41 общественици от община Кърджали.

      Откриването на кампанията на ГЕРБ за местните избори в община Кърджали бе истински празник. Тя бе предшествана от детски игри под мотото на известната песен „Детска планета“. Парк „Простор“ се изпълни с детска глъч. Децата получиха балони, имаха възможност да рисуват, пеят и танцуват.

      Излизането на сцената на Никола Чанев и неговият отбор от кметове на населени места и съветници бе предшестван от родопски раздумки , поднесени от актрисата Веселина Бабаджанкова. Акапелно Биляна Арсова изпълни химна на Република България. Появата на Никола Чанев и отборът на ГЕРБ бе приветствана с възгласи „Победа!”.

      Никола Чанев благодари на хората,които го срещат и изразяват подкрепата си, на обществениците застанали с имената и лицата си зад него,  на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева и на премиера Бойко Борисов. Тази подкрепа изисква отговорност от мен. Време за губене няма. През последните 16 години Кърджали не само тъпче на едно място, а върви назад. Време е не за прошка, а за промяна, подчерта Никола Чанев. Той бе категоричен, че новобогаташи тъпчат кърджалийци. Промяната е невъзможна без вашата подкрепа. Всички виждаме тъмните улици, дупките по тях, разбитите тротоари, замърсените паркове. Затова трябва да поемем пътя към промяната, натърти отново ораторът. Той се зарече, че с компетентна администрация и волево ръководство на общината може в кратки срокове като кмет да осъществи: За една година да се реши окончателно проблемът с уличното осветление; За една година нов начин на сметосъбиране и сметопочистване; За 1 ден изхвърляне от администрацията на тъмните кръгове, които източват общинските финанси; всяка година да се прави по една детска площадка в общината;  изграждане в рамките на мандата на нова детска градина в кв.„Възрожденци“; нови по-добре платени работни места в новата индустриална зона, отбеляза Чанев.

      Той бе категоричен, че Кърджали заслужава своите млади хора и те го заслужават. Затова и трябва да се спре разрухата. За това е нужна промяна. Гласувайте с №43 в интегралната бюлетина призова Никола Чанев.

      В конферентна връзка се включи председателят на Народното събрание  и областен координатор на ПП ГЕРБ Цвета Караянчева. Тя подчерта, че за първи път от 12 г.не е на откриване на предизборна кампания на партията. Пошегува се, че е под „домашен арест“, но бе категорична,че ще се включи в кампанията, като се възстанови. Непривично е за мен да говоря , без да в гледам в очите,подчерта Караянчева. Днес е началото на края на 16-годишното управление , обезобразило града ни. Всички го виждаме. Говоря ви като Цвета от Кърджали, като редова кържалийка от вашата улица,каза ораторката.Тя призова да се сложи край на партийно-клиентелисткото управление на общината. Никола е местен, честен, свестен, подчерта Цвета Караянчева. Тя посочи,че зад Чанев стои будното гражданско общество на Кърджали.Караянчева  благодари на кандидата за кмет, на кандидатите за кметове на населени места и за общински съветници,за поетата отговорност.

    Вие сте моята опора, дори когато съм далеч от вас, сподели Караянчева. Тя бе категорична ,че целта на ГЕРБ да спечели кметския стол в Кърджали, мнозинство в общинския съвет и 22 кметски места в населените места е напълно постижима и призова да се избере №43 в интегралната бюлетина.

    И за да бъде празника истински, той завърши с любимите песни на известната българска певица Тони Димитрова, която бе категорична , че Никола Чанев е бъдещия кмет.

    Георги Кулов

    Купуването и продаването на гласове е престъпление!

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Още новини

    Последни новини