Романът "Калуня-Каля" оживя на сцената на Родопския драматичен театър и разтърси публиката

Изображение 1 от 2

    Премиерата на спектакъла "Калуня-Каля" разтърси публиката, изпълнила зала 1 на Родопския драматичен театър. Романът на Георги Божинов дълги години остава незабелязан, но днес е един от най-преиздаваните и тиражирани исторически романи. Режисьорът Благой Бончев и драматургът Цвета Ерменкова започнали преди две години работа по драматизацията. В "Калуня-Каля" са описани събития, случили се около националноосвободителните движения на българите. Но този роман най-малко засяга участниците в тези движения, а засяга вековечни теми.
    Директорът на театъра Румен Бечев пък е категоричен, че изобщо не са се двоумили да работят по представянето на пиесата, защото историческите събития в нея се развиват в Родопите. В ролята на Калуньо влиза актьорът Делян Илиев. Участват още актьорите от трупата на Родопския драматичен театър: Васил Читанов, Божана Мановска, Джована Галиарди, Борис Хаджийски, Асен Левов, Гергана Либова, Никола Орешков, Румен Бечев.
    Благодарение на тях публиката се потопи в един емоционален и разтърсващ шедьовър. А актьорите получиха заслужени аплодисменти. Сценограф на пиесата е Мирела Василева, хореограф - Стефания Георгиева и композитор-Добромир Кисьов.

    Величка Петкова

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини