Голямото спускане на ски, с носии и знамена, ще се състои отново на 3 март в Пампорово

За четвърта поредна година за националния празник 3 март, в Пампорово ще се състои спускане със ски в национални носии. Събитието вече е популярно далеч извън пределите на региона и е известно като масово ски шествие в народни носии.

Още със старта, инициативата зарази не само родопчани, но и стотици гости и туристи в курорта. Сега вече в курорта пристигат гости от цялата страна, именно заради събитието, организирано със съдействието на „Пампорово“АД.

В деня на шествието от 10:30 до 11:20ч. качването с лифтовете до кулата „Снежанка“ ще бъде безплатно за всички, които искат да участват в шественото спускане от връх Снежанка, а по пистите, облечени в народни носии, „летят“ от невръстни деца до ветерани в ските.


Шественото спускане с Голямото знаме ще започне в 11:30 часа на 3 март от кулата „Снежанка“ и ще премине по писта №6. Финалът ще бъде на ски плац „Студенец“, където всички присъстващи на празника се събират, за да почетат празника с националния химн, който звучи точно в 12:00 часа, а след това започва веселие, хора и забава.
„Тази година сме приготвили изненада в програмата. Разбира се, ще извием и традиционните големи хора със ски и сноуборд обувки.“, обявиха организаторите на Инициативата Голямото ски спускане.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 20.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
20 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
20 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
20 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
20 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
20 апр 2021
Последни новини