Недостиг на предпазни облекла в болницата в Мадан, поръчали са 3000 костюма, още чакат

  Многопрофилната болница в Мадан има възможност да отдели четири стаи, които да се изолират за болни от коронавирус. Това каза за СмолянБгвести управителят на здравното заведение д-р Стефан Хаджиев във връзка с подготвяната заповед на министъра на здравеопазването болниците в стараната да се реорганизират за лекуване на заразата.
  "Нашата болница няма интензивно отделение и ОАИЛ, имаме интензивни легла, които са за болните, които лежат във вътрешно и в хирургия. За да разкрием едно такова интензивно отделение ние трябва да имаме респиратори, трябва да имаме инфузомати, трябва да имаме аспиратори. И персонал трябва да имаме за това нещо. Така че не знам в рамките на три дни дали ще може да си вземем такива неща", каза д-р Хаджиев.
  Според управителя в Маданската болница могат да се поемат средно-тежки случаи. Той допълни, че когато болните станат много, естествено ще се търси начин. Но в момента болницата освен че няма оборудване, няма и достатъчно лични предпазни средства."Имаме, колкото да покриваме ежедневната работа на болницата. Дали сме заявки, чакаме да ни отговорят.  И до Логистичния щаб в София сме дали, и до РЗИ сме дали, включително и от фондацията, която събира капачки ни поискаха справка. Поръчали сме още 500 маски на маданска фирма, която шие в момента. Проблемът ни е облеклата, имаме 20-30 облекла и аз съм ги взел при съмнителен случай да имаме възможност да реагираме", каза управителят. Подадената заявка от болницата е за 3000 облекла за многократна употреба и 10 000 еднократни костюма.
  Болницата ще се опита да купи бързи тестове и още два респиратора.
  "Ние имаме всъщност два респиратора, единият е портативен, другият е на машината за анестезия и за упойки. Поне още два респиратора искам да купим и да обособим две реанимационни легла, които да са с абсолютно всичко. Много лошо е, че вече и фирмите отказват и казват: може да ви доставим апаратура обаче август месец".
  Д-р Стефан Хаджиев е предложил на кмета на Мадан да се освободят част от парите, дарени от Шефкет Чападжиев, които все още не са използвани за нуждите на болницата. Това обаче трябва да стане с разрешение на дарителя.

  Величка Петкова

   

  Източник: Smolyan.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 06.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Получавате необходимата ви информация. Можете по-точно да планирате действията си. Изпълнени сте с ентусиазъм, но по-важното е че знаете какво точно искате. Денят може да бъде много успешен. Тези от вас, които си търсят работа е много вероятно днес да попаднат на привлекателно предложение. В началното възнаграждение може и да не е впечатляващо, но сами разбирате, че перспективите са много добри.
  06 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Бъдете търпеливи и последователни в заниманията си. Това ще ви помогне да се справите по-леко със задачите си. Възможни са пречки, които не сте предвидили, но всичко ще приключи добре. Ще има какво още да желаете. Домашната атмосфера ще ви дава спокойствието, от което се нуждаете.
  06 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще успеете в усилията си, и това ще ви импулсира за нови завоевания. Ще получите търсена информация, която ще ви улесни, особено на работното място. Не хабете нервите си излишно, мислете за хубавата вечер, която ви предстои. Тепърва ще имате нови запознанства и неустоими предложения.
  06 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Днес ще имате напрегнат ден, за това се постарайте да свършите всичко навреме и както се очаква от вас. Имате шанса да срещнете интересни хора днес, които могат да ви бъдат полезни, ако разбира се проумеете това. Така ще поставите ново начало и ще се впуснете в реализацията на проект, който ще донесе работа и доходи не само за вас, а и за хората, с които ще го реализирате.
  06 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще се посветите на изоставените си проекти и нетърпящите отлагане задачи. Работата по тях ще ви донесе нужното спокойствие, защото сте от хората, които не оставят делата си на случайността. Добре ще ви се отрази спорта и престоя до вода. Направете своя избор и ще изпитате удоволствие от умората.
  06 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Веднъж набелязали целта си нищо не може да ви отклони от нея. Това е важна предпоставка за вашия успех, който от дълго време очаквате. Моментът е подходящ за радикални промени, не се страхувайте да направите първата крачка.
  06 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Вашата обаятелност, активност и предприемчивост губят от стойността си в мига, в който решите, че трябва да поемете командването на парада. Това може да дистанцира тези до вас, които ви приемат за трудни, властни и твърде взискателни. За това пък умеете да се радвате на дребните радости в живота, които днес определено няма да ви липсват. Шансовете ви да се доближите до властта във всичките и измерения са реални.
  06 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Всичко може да почака, щом така преценявате, че е най-добре за вас. Запазете доброто си настроение и не пропилявайте времето си в усилия да убеждавате някого в правотата на мислите си. Оставете другите сами да решават бъдещето си, вие се погрижете за своето. Но и не оставяйте в близките си впечатления за отчуждение.
  06 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще получите особен импулс и с настроение ще посрещнете новите предизвикателства. Денят е подходящ за започване на нова работа, нова любов, нов проект. С радост и надежда ще осъществявате целите си. Получаване на помощ от силните на деня. Отварят ви се много неподозирани до момента врати и възможности.
  06 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Днес ще се наложи да бъдете особено точни в преценките си относно надеждността на започнат от вас проект. Нека силното ви желание да не заслепява здравия разум, само така можете да се надявате на успех. Много радост ви носи интимният партньор.
  06 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Устремени сте към успеха, но забравяте, че големите и бързи печалби крият и големи рискове. Може би това ще ви предпази сега, когато се колебаете как да действате. Имате нужда от почивка, но напрегнете се още малко. Усилията ви ще бъдат възнаградени и скоро ще се похвалите с нови придобивки.
  06 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Повечето представители на знака ще прекарат този ден в движение. Имате дела за вършене и естаствено не оставяте нищо за последния момент. Не се отказвайте от предложение на свой колега, което наистина ще е изгодно за вас. Помислете повече за сърдечната си връзка, не пренебрегвайте човека до вас.
  06 юли 2020
  Последни новини