Отмениха английския фестивал в Полковник Серафимово

От екипа на фестивала „Ливади в планината“, т.н. английски фестивал в село Полковник Серафимово съобщиха, че отменят събитието. Те внимателно наблюдавали ситуацията около пандемията на коронавирус и са наясно, че ограниченията на местните власти за големи събирания и международните ограничения за пътуване, вероятно ще продължат неизвестно време, се казва в съобщение до медиите. Дори ако тези ограничения бъдат отменени преди началото на месец юни, когато се провежда традиционно фестивала, то пак ще има проблеми с управлението на фестивала през това лято. Големият брой хора, идващи в селото, могат да застрашат здравето и благополучието на местните жители и това е риск, който не трябва да се поема. Най-вероятно следващият фестивал ще остане да се проведе през 2021 г. В съобщението организаторите допълват, че това не променя движението на безплатния автобус, популярен като "Баби бус", всеки вторник от селото до Смолян.

СмолянБГвести

Видеа по темата

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Di
    Dimitar
    0 0
    23:07, 29 мар 2020
    Нищо не пише на техния Фасебук. Организаторите трябва до обявят официално за да са наясно хората и да не пътуват до селото. Би било много лошо ако не знаят и почнат да пристигат в селото въпреки че фестивала е затворен!
  • 2
    Ди
    Димитър
    0 0
    01:11, 30 мар 2020
    Оказа се че това не е така. Аз изпратих емаил на организаторите е те ми отговориха че засега планират да проведат фестивала! Трябва да кмета или от общината официално да им забранят!
    Моля пишете им и изискаите да отменят фестивала и да уведомят всички участници незбавно!

    Здравето и безопастноста на хората е най-важна!
  • 3
    Ди
    Димитър
    0 0
    17:01, 30 мар 2020
    Организаторите току-що официялно обявиха че фестивала е отложен за догодина - 2021. :)
Последни новини