Само за ден: 13 акта състави полицията в Смолян, 12 от тях на граждани без маски

Само за ден полицията е направила 13 акта за нарушение на мерките срещу разпространението на covid-19. На 13 април на територията на ОДМВР-Смолян са съставени 13 акта за установяване на административно нарушение по Закона за здравето. Един акт е съставен на собственик на търговски обект, допуснал събиране на хора в прилежащата на обекта територия, което е нарушение на забраната за посещения на паркове, градски градини, спортни и детски площадки, и съоръжения на открити и закрити обществени места.

Останалите 12 акта са съставени на лица, които не са били с поставени защитни маски за лице или друго средство, покриващо носа и устата на открити и закрити обществени места.

Приканваме гражданите стриктно да спазват предписаните мерки, предвидени в Закона за здравето и в заповедите на министъра на здравеопазването. Общата цел е да предотвратим разпространението на заразното заболяване от остър респираторен синдром „Коронавирус 2019 nKoV“, да предпазим нашите близки и приятели, членовете на семействата си и всички застрашени групи от населението.

Най – сигурния начин това да стане е да изпълним препоръките за самоизолация, ограничаване на социалните контакти, излизане от дома и посещения на обществени места, само при наличие на крайна необходимост от това, припомнят от полицията.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Да
    Дамян
    1 0
    11:03, 15 апр 2020
    Червената мутра от Банкя събра милиони левове от глоби, които ще запълнят офшорните му сметки.
Последни новини