Стадионите в Смолянско остават затворени за разходки, забраната важи и за планината

От днес в цялата страна са разрешени разходките в паркове и градини при строги мерки. В Смолян обаче няма парк и любимото място за разходка на родопчани - стадионите и пътеките в гората, остават забранени. Стадионите попадат в списъка на спортните съоръжения, за които още няма разхлабен режим, напомни областният управител Недялко Славов. На въпрос: ще може ли хората спокойно да се разхождат из планината, той отговори отрицателно. Впредвид спецификата на региона, а именно - липсата на паркове и градини в повечето смолянски градове, той обясни, че водят разговори на национално ниво и се надява мерките за родопчани да бъдат разхлабени. Много хора имат имоти край населените места и не са регистрирани като земеделски производители, затова за сега те не могат да преминат пунктовете без декларация с мотив земеделска дейност. Наблюдава се обаче повишение на декларациите, в които се заявява именно тази дейност и това е обяснимо, впредвид започването на кампанията по засаждане на реколтата, уточни шефът на полицията ст.комисар Николай Димов. Униформените проверили вече 741 броя декларация. В 5 % от тях открили несъответствие в декларираните данни и те ще бъдат проверявани от прокуратурата и Инспекцията по труда.

Днес - 27.04., се очаква областният управител Недялко Славов в конферентна връзка с кметовете на 10-те смолянски общини да обсъдят кои зони в населените места ще бъдат определени за разходки. Ще бъдат обсъдени мерките и контрола в тях, допълни още Славов.

Анелия Веселинова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ис
    Истината
    4 0
    14:48, 27 апр 2020
    Ама иначе продължава строежът на новия граничен пункт край Рудозем. Защо не може да си ида на село, което е на 60 км от Смолян, да си окопая градината, ама строежът край Рудозем продължава? Справедливо ли е това? И защо са забранени планините, защото чистият въздух е ''развъдник'' на вируси, а маските не????????????????????????
Последни новини