Голям ремонт в читалището в Чепеларе въпреки извънредното положение

  Въпреки обявеното извънредно положение и забраната за провеждане на културни мероприятия и в читалищата, ръководството и служителите на НЧ “Родопска искра 1880“ в град Чепеларе не преустановиха работа нито за миг. Използвали са времето, за да направят сериозен ремонт в читалищната сграда. "Искахме да превърнем създаденото от поколенията преди нас в нещо още по-красиво и приветливо, защото имаше огромна нужда от това, а тя нараства с всяка изминала година. Първо започнахме със старото нафтово парно, което не се използва от години, а миризмата от него продължаваше да се носи из читалищния салон.
  Неимоверни усилия бяха нужни, за да бъде премахнат над 500 кг. нафтов агрегат и отделно цистерна за нафта към него. Въпреки това, успяхме да се справим и да почистим помещението от пропития с нафта под и стени. Измазани бяха част от стените, оронени през годините, поправена бе и монтирана наново касата с врата, а също така бе прекарана и нова
  електрическа инсталация", разказва в профила си в социалните мрежи председателят на читалището Ангел Николов и публикува снимки как е изглеждало преди и какво е след ремонта.
  Освен това е направен цялостен ремонт на коридора и двете гримьорни, които до този момент са били с оронени и напукани стени, лошо направена мазилка и електрическа инсталация. Инсталирана е изцяло нова електрическа инсталация, има нова мазилка, икономично осветление и нова подова настилка. Закупени са и две нови печки на дърва за едната гримьорна и библиотеката. По-голяма част от средствата за ремонта са подсигурени от кръжока по шев и кройка към читалището, който благодарение на мартенския базар, организиран ежегодно пред читалището, успял да събере не малка сума.
  "Всички, които си закупиха мартеници, изработени ръчно от кръжока са допринесли всичко това днес да бъде реалност. Така вече сме готови да посрещаме актьори, певици и певци и да репетираме самите ние в едни по-приветливи и чисти помещения.Благодарим на всички за подкрепата!", пише Николов.
  Сега предстои да се направи един малък ремонт на едно от най-посещаваните места в читалището - библиотеката, ако финансовото положение позволи това. Читалищното ръководство предвижда монтирането на ново осветление, боядисване на стените и полагане на нова подова настилка.

  Величка Петкова
   

  Източник: Smolyan.bgvesti.NET

  Видеа по темата

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 13.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Наложете си да мислите позитивно и гледайте оптимистично на живота. Съдбата ще ви предложи възможност за излизане от положението, в което сте, стига да проявите активност и да не спирате в развитието си. Заниманията ви ще са ползотворни и ще се справите в деликатна ситуация, без да се натоварвате излишно.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  В много добра форма сте днес и нито за миг няма да мислите за почивка. Имате вдъхновение за работа, тъй като стъпка по стъпка се осъществяват плановете ви. Това ви дава ново самочувствие да се захванете с други отговорности.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Водени от вътрешното си усещане за нещата, ще работите, като не пренебрегвате обективните условия край себе си. Ще напреднете бързо, ако прагматично включите в работата си и хора, чиито разбирания са близки до вашите. Общата енергия и интереси ще осигурят по-високи доходи на всички ви.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Работата ви днес е приятна и интересна. Запознанствата, които отбелязвате, може да са ви особено полезни за бъдещите ви проекти. За някои от вас този ден е свързан с нова работа или промяна на дейността. Привлечени сте от нови перспективи и търсите начини да ги осъществите. Засега обаче ще трябва да почакате, докато откриете най-доброто за вас.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  За бизнесмените денят ще е успешен, ще реализират финансови сделки и ще придобият власт над други активи. Характерно за всички от знака е, че без да се отказват от заявените участия, ще проявят активност и в други форми на изява, в бизнеса, в творческите форуми и лични задачи. Бъдете последователни и ще успеете.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Забележителните ви организаторски способности с пълна сила ще се проявят днес в момент, когато всички погледи са обърнати към вас. Това е шанс да демонстрирате самообладанието си и чувството за отговорност. Насочете усилията си в затвърждаване позициите на екипа ви, като не се страхувате да бъдете безкомпромисни, когато това се налага.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Днес сте в стихията си. Неудържими сте и се изявявате в различни сфери. Моментът е много подходящ да започнете работа по осъществяването на своя идея. Добре е да отделите повече време за проучвания. В случая добрата подготовка ще се окаже решаваща за окончателния ви успех. Получавате добри новини от приятели, в момента са далеч от вас.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Днес сте по-жизнени от всякога. Артистичността и чувството ви за хумор забавляват околните и печелят симпатиите им. Вашият партньор обаче има нужда по-скоро от привързаност, отколкото от шеги.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Няма да ви липсват емоции от всякакъв характер, но ще постигнете замисленото. Наясно сте с това какво искате и как да го постигнете, а това никак не е малко. Не се задълбочавайте върху това кой какво е казал, изпращайте положителни сигнали към всички и ще се почувствате добре.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Бъдете концентрирани днес, в противен случай може да пропуснете нещо, за което ще съжалявате впоследствие. Помагате на близък приятел да се справи със свой проблем. Умеете да правите компромиси, от което зависи и разбирателството ви с околните. Ако сте в постоянно движение днес, осигурете си достатъчно спокойствие вечерта.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Тревогите и притесненията ви ще се окажат напразни. Работата ви е в ход и ще постигнете напредък в областта, която ви интересува. Интимните ви желания ще се удовлетворят, но бъдете по-смели. Проблем, който не търпи отлагане ще намери своето решение, с което ще удовлетворите всички заинтересовани.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Водени от амбициите си ще работите за собствения си просперитет, дори и това да не се харесва на някои. Ще изпъкнете с идеи и видими постижения. Виталността ви ще привлече личност, която от дълго време храни романтични чувства към вас. Това ще ви разнообрази, а за някои означава и нова връзка.
  13 юли 2020
  Последни новини