"Лятно училище" за учениците, които не учиха онлайн, 873 седмокласници отиват на изпит

На територията на област Смолян, в електронното обучение се включиха 98% от учениците, за останалите ще има "лятно училище"

Учениците, които не са успели да учат уроците си онлайн, през лятото ще имат възможност да се включат в групи за преодоляване на образователните затруднения, поради невъзможност да участват активно в
обучението в електронна среда, съобщи началникът на РУО- Смолян Мария Семерджиева. Тя поясни, че това е основно поради липса на крайно устройство или достъп до интернет свързаност.  „На тези деца все пак е било осигурявано обучение на хартия, изпращани са им материали, за да не прекъсват връзката си с училище.“, уточни началникът на РУО- Смолян.


Двата изпита за националното външно оценяване за 7 клас /НВО / на 15 юни-Български език и 17 юни-математика, ще се проведат двата изпита за 7 клас, ще протекат в 42 училища на територията на областта, очакват се в залите да влязат 835 седмокласници, от които 26 са със специални образователни потребности /СОП/. На тях ще бъдат осигурени подкрепяща среда, учители-консултанти и ще имат право да работят с удължено време.


Учениците ще бъдат разпределени в 117 зали, на разстояние от 1.5 до 2 метра, в една зала ще бъдат не повече от 10 ученика. 327 квестори ще следят за нормалното протичане на изпитите.

„Всички мерки, посочени в заповедта на здравния министър, както и в алгоритъма на Министерството на образованието и науката ще бъдат спазени, децата ще бъдат посрещнати в залите след дезинфекция-предишния ден преди изпита, гладките повърхности в деня на самия изпит. Сутрешният филтър остава, отново ще бъдат подготвени местата, на които децата да чакат на двора и смятам, че сме готови да
проведем нормално и тези изпити.“, допълни Семерджиева.


В четвъртък-11 юни предстои видеоконферентен разговор с представители на РЗИ и МВР, за да се уточнят детайли по организацията и да се сведат до директорите на училищата, на чиято територия ще се проведат НВО за 7 клас.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини