7 нови случая на коронавирус в Смолянско, 6 от тях са от община Доспат

Седем нови случая на ковидинфекция за Смолянска област са отразени в Националната информационна система.
По данни на РЗИ по три случая има от гр. Доспат и с. Барутин, от които две са деца с температура и болки в гърлото и се лекуват от личния им лекар.
Жена на 68 г. oт гр.Смолян с оплаквания от температура и кашлица е седмият случай. Тя се лекува в дома.
Новооткритите са контактни на позитивни и ще бъдат поставени под 14 дневна карантина. Ще бъдат проучени контактните им лица и карантинирани.
Отрицателни са резултатите от ПСР тестовете на изследваните от персонала на неврологичното отделение на МБАЛ в Смолян, сочат още от РЗИ.

Като цяло за страната от изследваните през последното денонощие 2054 проби 89 са с положителен резултат. Разпределението по области по настоящ адрес на лицата е, както следва: Благоевград - 3; Варна - 1; Кърджали - 2; Кюстендил - 5; Ловеч - 4; Пазарджик - 4; Перник - 2; Плевен - 7; Пловдив - 12; Разград - 2; Сливен - 4; Смолян - 7; София област - 7; София град - 24; Стара Загора - 3; Шумен - 1; Ямбол - 1.

3542 са общо доказаните случаи на новия коронавирус у нас. Активни към момента са 1478 случая. 1880 са излекуваните лица, при които е бил констатиран COVID-19. 63 от тях са регистрирани за последните 24 часа.

СмолянБгвести
 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини