Пиронкова се класира за третия кръг в Мелбърн, излиза срещу Серина Уилямс

Цветана Пиронкова се класира за третия кръг на турнира по тенис на твърди кортове "Яра Класик" в Мелбърн (Австралия) с награден фонд 442 020 долара.

Първата ракета на България елиминира поставената под номер 9 Дона Векич (Хърватия) с 1:6, 6:4, 6:2 след 1:51 час игра.

33-годишната пловдивчанка, 136-а в световната ранглиста в момента, започна лошо и след осем поредни загубени гейма тя изоставаше със сет и 0:2 във втория.

Постепенно Пиронкова намери играта и и изравни за 2:2, а след 4:4 тя взе осем от следващите десет гейма срещу 32-ата в класацията на УТА Векич, включително последните четири, за да триумфира за пети път в пет мача срещу хърватката.

С успеха българката си осигури 5500 долара и 55 точки за световната рангиста.

За място на четвъртфиналите Пиронкова ще се изправи срещу 23-кратната шампионка в турнирите от Големия шлем и бивша номер 1 в света Серина Уилямс (САЩ).

Петата в схемата Уилямс елиминира участващата с "уайлд кард" представителка на домакините Даря Гаврилова с 6:1, 6:4.

39-годишната американка, която в момента е 11-а в класацията на УТА, има пет победи в пет изиграни мача срещу пловдивчанката. За последно двете излязоха на корта на четвъртфиналите на Откритото първенство на САЩ на 9 септември миналата година и Уилямс спечели с 4:6, 6:3, 6:2. Впоследствие те трябваше да се срещнат и на "Ролан Гарос" на 28 септември, но американката се отказа заради контузия.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини