Голям пожар в центъра на Смолян! Гори новият бизнесцентър /обновена/

    Голям пожар избухна в новия център на Смолян. Гори сградата на новия бизнесцентър на ул. "Бузлуджа", където има много офиси. За щастие при лумването на пожара около 19 часа в административната сграда не е имало хора. Запалил се е последният етаж.

    Стефан Масурски пръв вижда излизащия от покрива пушек и се обажда на тел. 112. "Трябваше дълго да обяснявам от кой град се обаждам и какво точно става. Казах им, че пожарната трябва да дойде със стълба", каза Масурски. Пожарните коли дошли 10 минути след обаждането, но без стълба и се наложило да носят допълнително. "112 не си свършиха работата, забавиха нещата толкова, че пожарът да се разрасне", каза още бившият спасител.

    Само преди няколко дни е минавала проверка на противопожарната система на сградата, при която не са открити нередности, каза Георги Чешмеджиев, който е управител на сградата. Според Чешмеджиев, огънят е тръгнал най-вероятно от късо съединение в междупокривното пространство или в един от офисите. Сградата няма застраховка, такава имат някои от собствениците на офиси. Най-вероятно в следващите дни етажът под покрива няма да може да се използва. На място има четири пожарни автомобила, огнеборците продължават да се борят със стихията.

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини